Tether TON
Stablecoin

Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)

De integratie van de Oobit mobiele betalingsapp zal transacties met Tether’s USDT en Tether Gold (XAUt) op The Open Network (TON) stroomlijnen, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring voor verkopers.

Al meer dan 200 miljoen USDT uitgegeven op TON

In april werden Tether en Tether Gold (XAUt) gelanceerd op TON. XAUt is gekoppeld aan de prijs van één fijne troy ounce goud. Tot op heden is er meer dan $200 miljoen aan USDT uitgegeven op TON. Gebruikers kunnen USDT rechtstreeks via Telegram-berichten verzenden, een platform met wereldwijd ruim 900 miljoen gebruikers. Naast Tether en XAUt geeft TON ook zijn eigen native Toncoin (TON) uit op het TON-netwerk.

USDT wordt niet alleen op TON uitgegeven, maar ook op 14 andere blockchains zoals Tron en Ethereum. In maart werd USDT ook toegevoegd aan het Celo-netwerk.

Ontvangen van betalingen in fiatvaluta

De Tap & Pay-technologie van Oobit stelt verkopers in staat betalingen in fiatvaluta te ontvangen, zelfs als de klant in USDT betaalt. Paolo Ardoino, CEO van Tether, verklaarde het volgende:

Samen zullen we bankoplossingen bieden aan de bevolking zonder bankrekening en een revolutie teweegbrengen in de manier waarop gebruikers transacties uitvoeren met cryptocurrencies, waardoor het eenvoudiger en handiger wordt.

Tether was één van de investeerders in de Serie A-financieringsronde van Oobit in februari, waarin 25 miljoen dollar werd opgehaald. Solana was ook een investeerder. Oobit CEO Amram Adar benadrukte het inclusieve karakter van de samenwerking met Tether en TON. Hij zei: “Wij bieden niet alleen een andere betalingsoptie; we bieden niet-bankgebonden toegang tot de meest prominente cryptocurrencies en wereldwijde betalingen met behulp van Oobit.”

Crypto-naar-fiat-app gelanceerd in april 2022

Oobit bracht zijn eerste mobiele crypto-naar-fiat-app uit in april 2022 en introduceerde de Tap & Pay-functie in september 2023, die gebruikmaakt van Near Field Communication (NFC) -technologie. In maart integreerde Oobit de VET-munt van VeChain.

Tether breidt zich op vele fronten uit. Eerder in mei verhoogde het zijn investeringen in de betalingsprovider CityPay.io in Georgië, die van plan is uit te breiden naar Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Oezbekistan. Tether deed zijn eerste investering in CityPay.io in mei 2023.