Bitcoin

Intel komt met energiezuinige Bitcoin mining chip

Intel gaat een nieuwe energiezuinige Bitcoin mining chip uitbrengen. Volgende maand zal de tech gigant dat gaan onthullen.


Intel betreedt mining wereld

Technologie gigant Intel gaat de Bitcoin mining wereld betreden. Volgende maand gaat het namelijk een nieuwe Bitcoin mining chip tonen. Dit zal het bedrijf doen op de International Solid-State Circuits Conference (ISCC) die dit jaar plaatsvindt.

Voor de conferentie zelf heeft Intel een presentatie voorbereid om de nieuwe Bonanza Mine chip te tonen. De chip wordt beschreven als een “ultra-low-voltage energie-efficiënte Bitcoin mining ASIC.”

Het ia nog niet duidelijk of Intel de nieuwe chip voor het publiek zal uitbrengen, of dat deze voorlopig slechts bedoeld is voor onderzoek.


Intel en crypto

Dit is niet de eerste keer dat Intel de crypto wereld binnenstapt. In oktober kondigde Intel aan dat de aankomende grafische-kaarten ook gewoon beschikbaar zal maken voor crypto mining. Dit in tegen stelling tot NVIDIA, die zijn eigen videokaarten minder geschikt wil maken voor Ethereum miners.

Afgelopen zomer maakte Intel in een SEC aanvraag ook bekend dat het bijna $800,00 aan Coinbase aandelen bezit.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De kosten van Bitcoin mining

Volgens de laatste gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index is Bitcoin mining verantwoordelijk voor ongeveer 137 terawattuur aan energieverbruik per jaar. Dit betekent dat Bitcoin meer energie verbruikt dan de meeste landen.

Uit eerder onderzoek bleek dat Bitcoin mining broeikasgasequivalenten genereert van meer dan 60 miljard pond verbrande steenkool. Of evenveel genereert als het gemiddelde elektriciteitsverbruik van meer dan 9 miljoen huishoudens per jaar.

Welk effect, indien aanwezig, Intel’s nieuwe “Bonanza Mine” zal hebben op het energieverbruik van Bitcoin is nog onduidelijk.

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?