Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Invesco: “Bitcoin is op weg naar een grote prijscrash in 2022”

Bitcoin is al met meer dan 30 procent gecorrigeerd ten opzichte van zijn hoogste niveau ooit in november 2021. Invesco Global denkt dat dat nog veel meer kan worden. Het bedrijf verwacht dat de Bitcoin prijs op weg is naar een een grote prijscrash.


“BTC kan in 2022 tot $30.000 dalen”

Bitcoin is opnieuw het middelpunt van de discussie geworden. De grootste cryptocurrency blijft namelijk handelen in het bereik van $41.000-$44.000. Paul Jackson, van Invesco Global, is van mening dat de Bitcoin-bubbel spoedig zou kunnen barsten. Ook denkt hij dat BTC in 2022 de helft van zijn waarde zou kunnen verliezen als de beleggersmanie afneemt.

Jackson’s opmerkingen kwamen voort uit zijn lijst van tien “onwaarschijnlijke maar mogelijke uitkomsten voor 2022”. Het Invesco-hoofd zei ook dat hij de BTC-prijs in 2022 tot onder de $30.000 ziet dalen. Dit zou een prijscorrectie van meer dan 50 procent zijn ten opzichte van de hoogste niveaus ooit.

Verwijzend naar de beurscrash van 1929 zei Jackson dat de stijging van de waarde van Bitcoin duidelijke kenmerken heeft van het fenomeen dat ‘financiële manie’ wordt genoemd. Hij schreef :

“De massamarketing van Bitcoin herinnert ons aan de activiteit van effectenmakelaars in de aanloop naar de crash van 1929. We weten hoe dat is afgelopen en Bitcoin is al gedaald tot ongeveer $42.000 dollar (vanaf 7 januari 2022). Hierbij volgen we het neerwaartse pad van ons manie-model nauw. Dat sjabloon suggereert dat er een verlies van 45 procent wordt ervaren in de 12 maanden na het hoogtepunt van een typische financiële manie.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wat als Bitcoin het model van 1929 volgt?

Als Bitcoin dit voorbeeld van de beurscrash van 1929 zou herhalen, zou Bitcoin eind oktober 2022 kunnen dalen tot $34.000, zei Jackson. Verder speculerend, voegde Jackson eraan toe:

Het model suggereert ook dat bubbels doorgaans nog twee jaar leeglopen. Daarom denken we dat het niet al te moeilijk is om ons voor te stellen dat Bitcoin dit jaar onder de $30.000 dollar zakt (met de waarschuwing dat we dit eerder verkeerd hebben gedaan en dat het door een reeks bubbels lijkt te gaan).

In het verleden heeft Bitcoin vergelijkbaar gedrag vertoond. De BTC-prijs bereikte zijn hoogtepunt in december 2017 en in de volgende maand van januari 2018 was hij in een ernstige correctie terechtgekomen. Hierdoor verloor het meer dan de helft van zijn waarde. Later bleef Bitcoin gedurende een lange periode van twee jaar volatiel en crashte onder $4K voordat de megarally in 2020 werd hervat.

Jackson is niet de enige die verwacht dat Bitcoin verder zal corrigeren. Veel andere marktanalisten geloven hetzelfde. In een recent JPMorgan-rapport geloven bijna 20 analisten ook dat BTC onder de $30.000 zal gaan. Een meerderheid van hen gelooft echter dat Bitcoin tegen het einde van het jaar naar $60.000 zou kunnen stijgen.

Maar we zijn zeker van een aantal spannende acties in het verschiet. Meer landen zouden Bitcoin als wettig betaalmiddel kunnen gebruiken, met meer duidelijkheid over de regelgeving en dus meer institutionele participatie.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten