Nieuws, Trending

Investeer in Goud en de Petro crypto zegt president van Venezuela

Nicolas Maduro, de president van Venezuela, riep inwoners op om hun geld op te slaan in goud en de door de staat beheerde cryptocurrency Petro. Dit vertelde hij aan de het lokale nieuwsportaal Notciero Digital.

Petro currency: Zegen of oplichting?

In een televisie uitzending vertelde Maduro dat arbeiders vanaf nu bonussen en salaris zullen ontvangen in Petro in plaatst van de bestaande valuta de Bolivar. Sinds het moment van de officiële lancering van de Venezolaanse cryptomunt is er veel kritiek. Zo zeggen critici dat de munt wordt uitgegeven door een oliemaatschappij met grotere schulden dan de gehele marktwaarde van de cryptocurrency markt. In een onderzoeksartikel van Wired wordt de Petro coin beschreven als een “zwendel bovenop een oplichting”.

“Ik roep op om te investeren in Petro en goud”

De Venezolaanse Bolivar heeft te maken met hyperinflatie. Inwoners hebben geen vertrouwen meer in de staatsvaluta. President Maduro snapt dat en vertelt de inwoners dat het verstandig is te investeren in de Petro coin en in goud. “Ik roep arbeiders op om een deel van hun salaris in het goudspaarplan te investeren, investeer ook in Petro om de gezinseconomie te versterken,” zei hij. De aankondiging komt dezelfde week waarop Maduro zes vermeende cryptocurrency exchanges in Venezuela heeft toegestaan om handel in Petro coin aan te bieden.