Ethereum koers
Ethereum

Investeerders lopen warm voor The Merge dus de Ethereum koers stijgt

De Ethereum koers is sinds het begin van de maand met meer dan 15 procent gestegen en heeft in de afgelopen 7 dagen ook Bitcoin achter zich gelaten.

Het lijkt erop dat investeerders zich warmlopen voor The Merge, waarmee Ethereum overgaat op het langverwachte Proof-of-Stake. De laatste test op het Goerli testnetwerk staat voor deze maand op het programma. Als die succesvol is, dan is het tijd voor het echte werk.

Ethereum profiteerde van Terra-crash

Sinds de crash van het Terra-ecosysteem in mei is de totale opgesloten waarde in DeFi-applicaties op Ethereum flink toegenomen. Het lijkt erop dat er een ware “vlucht naar kwaliteit” aan de gang is in de DeFi-wereld. De robuuste infrastructuur van Ethereum en de vele applicaties die al enkele donderbuien hebben overleefd, lijken daarbij als winnaars uit de strijd te komen.

Ethereum heeft momenteel 57 procent van het DeFi-marktaandeel in handen. Dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van één maand geleden. Ondanks dat is de totale waarde in het DeFi-ecosysteem behoorlijk afgenomen ten opzichte van december 2021. Op dit moment zit er 35 miljard dollar aan waarde in de smart contracts, terwijl dat in de laatste maand van 2021 nog 100 miljard dollar was.

Margehandelaren bijzonder bullish

Margehandel maakt het mogelijk om met geleend geld kunstmatig een grotere positie op te bouwen. Hiermee neem je uiteraard meer risico. Op het moment van schrijven zijn de margehandelaren overwegend positief en bijzonder bullish over de Ethereum koers. Sinds 13 juni is het aantal long-posities op Bitfinex met 491.000 contracten op het hoogste niveau in acht maanden tijd.

Deze data leert ons dat de margehandelaren op Bitfinex in ieder geval niet rekenen op een koersdip onder de 900 dollar voor Ethereum. Margehandelaren zijn extreem bullish en niet bereid hun long-posities te verminderen, ondanks de strenge crypto-winter die we momenteel doormaken. Het lijkt erop dat de professionals het gevoel hebben dat de 880 dollar van 18 juni de bodem was voor Ethereum.

Ethereum nieuws

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?