Ethereum, ether
Ethereum

Investeerders sturen in één week 263.520 Ethereum naar eigen wallets

Na een korte consolidatieperiode aan het begin van de maand is Ethereum deze week boven de weerstand van 1.900 dollar gebroken op donderdag 9 november. On-chain data toont dat Ethereum-investeerders op steeds grotere schaal hun munten richting eigen wallets sturen, om ze daar vervolgens gedurende een lange periode op te slaan.

Dat is volgens de data van IntoTheBlock een belangrijke reden voor de stijgingen van de afgelopen dagen.

Uitstroom Ethereum bij de beurzen. Bron: IntoTheBlock

Steeds meer Ethereum weg bij de beurzen

De bovenstaande data toont dat er steeds meer Ethereum wegstromen bij de beurzen. Deze week alleen al stroomde er voor ruim 263.520 Ethereum weg bij de beurzen en tegen de huidige koersen gaat dat om het gigantische bedrag van meer dan 500 miljoen dollar.

Dat toont aan dat investeerders in toenemende mate geloof hebben in een nieuwe bullrun voor de nummer twee van de markt.

Voor Bitcoin leek die overtuiging er al wat langer te zijn dankzij de komst van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten (althans, daar lijkt het sterk op) en voor Ethereum begint het vertrouwen nu ook langzaam weer een beetje terug te komen.

Nu is het vooral de vraag of we met deze stijgingen te maken hebben met een kortstondige opleving van de koers, of dat we nu al het begin van een nieuwe bullmarkt aanschouwen.

Handelaren in derivaten investeerden 1,2 miljard dollar in Ethereum afgelopen maand

De gigantische (bullish) handelsactiviteit onder derivaten-handelaren is een andere grote drijfveer voor de stijgingen van de afgelopen periode. Volgens het analyseplatform Coinalyze zag de markt voor Ethereum futures een gigantische instroom van kapitaal over de afgelopen 30 dagen.

Van de onderstaande grafiek kunnen we aflezen dat de open interesse voor Ethereum op 8 oktober nog op 4,20 miljard dollar stond, terwijl dat momenteel al 5,42 miljard dollar is.

Daarmee is er deze maand voor ruim 1,2 miljard dollar aan nieuw kapitaal in de markt gekomen; of je zou kunnen zeggen dat de hoeveelheid kapitaal in de markt met ruim 25 procent gestegen is.

Zolang investeerders vers kapitaal in de markt brengen op het moment van een rally, dan is dat meestal een goed teken voor een financiële asset.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers