Investeerders zijn bang voor prijsdaling van Ethereum

PlusToken heeft onlangs voor een waarde van $186 miljoen aan Ethereum tokens verplaatst, waardoor beleggers vrezen voor een daling van de Ethereum prijs.


PlusToken verkopen leiden tot correctie

Eerder deze week probeerde PlusToken 789.500 ETH te verplaatsen. Echter werd de verplaatsing van deze gestolen fondsen tijdelijk tegengehouden door congestieproblemen binnen het Ethereum netwerk. PlusToken staat bekend als één van de grootste oplichtingszaken in de crypto wereld.

De overdracht van $186 miljoen kwam van een bekend Ethereum adres. Deze werd later opgesplitst in 50 verschillende transacties, mogelijk als een poging om de activiteit onopgemerkt te houden. Slechts twee dagen voor deze ontwikkeling verplaatste PlusToken ook al $67 miljoen aan gestolen EOS tokens.

Ondanks PlusToken vorig jaar is ontmaskerd, veroorzaakt PlusToken nog steeds schade aan de crypto-industrie door grote hoeveelheden Bitcoin en andere activa zoals Ethereum en EOS vast te houden en te verkopen.

PlusToken heeft nog steeds een aanzienlijk aantal gestolen crypto munten en dat zorgt voor een probleem. Deze fondsen blijven namelijk een bedreiging vormen voor spotmarkten, aangezien grote verkopen de prijs de munten flink kan beïnvloeden.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Daling van de prijzen

Naarmate crypto opties en futures steeds populairder worden, wordt het gevaar van een daling als gevolg van zo’n grote uitverkoop groter. Dit omdat de spotmarkt dan nog meer beïnvloed wordt door de oplichters.

Kim Grauer van Chainalysis is het ermee eens dat een door PlusToken veroorzaakte uitverkoop een reëel risico is. Grauer zei:

“We hebben in het verleden geconstateerd dat grote instromen van munten in exchanges, zoals die van PlusToken vorig jaar, de prijsvolatiliteit op exchanges meestal doen toenemen. Dit probleem is mogelijk verergerd door handelsbots. Handelbots kunnen de bewegingen in de chain oppikken en transacties uitvoeren. Om nog maar te zwijgen van de leveraged posities op derivaten beurzen die vrij snel kunnen worden geliquideerd. Maar over het algemeen weten de prijzen snel terug te kaatsen na die eenmalige gebeurtenissen. ”


Exchanges verhogen de beveiliging om oplichters af te weren

In dit geval fungeerde het Ethereum netwerk als een tijdelijk knelpunt voor de oplichters omdat de transactie tot stilstand kwam vanwege netwerkcongestie, wat ironisch genoeg een klein lichtpuntje is in de huidige schaalbaarheidsproblemen waarmee de ETH blockchain wordt geconfronteerd.

Het grootste afschrikmiddel voor de liquidatie van PlusToken fondsen zouden echter de KYC-standaarden (know-your-customer) van de exchanges moeten zijn.

KYC vereist dat gebruikers hun identiteit bekendmaken. Dit kan, indien goed gedaan, leiden tot de arrestatie van de persoon of mensen die de activa verkopen. Zoals eerder gemeld, vond een groot deel van de door PlusToken uitgevoerde Bitcoin verkopen plaats in de Huobi- en Okex exchanges. Hier was het KYC- en AML-beleid niet voldoende om de oplichters te stoppen.

Huobi heeft sinds de laatste golf van Bitcoin verkopen wel gewerkt aan het verbeteren van zijn beveiligingsnormen. De exchange lanceerde onlangs een on-chain monitoring tool genaamd Star Atlas. Dit deed het om “misdaden zoals fraude, witwassen van geld en andere problematische activiteiten” op hun platform te identificeren.

Peer-to-peer-uitwisseling Paxful werkte onlangs ook samen met Chainalysis om de monitoring rond illegale transacties te verbeteren.

Het is moeilijk te zeggen wat de PlusToken oplichters nu zullen doen. Echter zul je als handelaar de komende tijd de Ethereum opties en de spotprijs op exchanges nauwlettend in de gaten moeten houden.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken