Investeringsfirma met $7 biljoen start met Bitcoin handel

De Amerikaanse investeringsmaatschappij genaamd Fidelity zal de komende weken Bitcoin handel voor haar institutionele klanten starten, meldt Bloomberg.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Biljoenen firma ‘Fidelity’ gaat Bitcoin aanbieden

Een anonieme bron onthulde aan Bloomberg dat de op cryptocurrency gerichte dienst van het investeringsfirma genaamd Fidelity Digital Assets toegevoegd zal worden.

Eerder, in oktober 2018, werd de cryptocurrency custodian service al toegevoegd. Nu zal het traden in Bitcoin in enkele weken live gaan. De service van het biljoenen firma zal zich vooral richten op institutionele handelaren die traden met een groot volume.

Hoewel Fidelity zelf het tijdschema niet bevestigt, laat het bedrijf wel doorschemeren dat het bedrijf steeds meer richting richting volledige integratie met Bitcoin verschuift.

“We zullen onze services de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, jurisdicties en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin. “ zegt woordvoerster Arlene Roberts.


Steeds meer institutionele beleggers willen cryptocurrency

Het rapport komt voort uit een enquête die gehouden is door Fidelity. Hieruit bleek dat er een constante, grote, behoefte was aan Bitcoins bij haar klanten.

22 procent van de 400 institutionele beleggers gaven aan dat ze al cryptocurrencies in hun portefeuille hadden. Bijna de helft stond positief tegenover het toevoegen van digitale valuta aan hun portefeuilles.

“Steeds meer institutionele beleggers zijn bezig met digitale valuta’s, hetzij rechtstreeks, hetzij via serviceproviders, omdat de potentiële impact van blockchain technologie op de financiële markten steeds sneller duidelijk wordt”. Zegt voorzitter Tom Jessop van Fidelity.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken