Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Investeringslegende: ‘Bitcoin bullmarkt is nog lang niet voorbij’

Tom Lee, de chief executive van het market insights platform Fundstrat, verwacht dat Bitcoin dit jaar nog steeds gigantische winsten zal boeken, ondanks de stroperige prijsactie van de afgelopen zes weken. In een nieuw interview met CNBC zegt Tom Lee dat de bullmarkt van Bitcoin nog lang niet voorbij is.

Bitcoin in de vroege fase van zijn bullmarkt

Volgens Tom Lee reflecteert de huidige Bitcoin koers nog steeds niet volledig dat de Amerikaanse centrale bank overgaat op een losser monetair beleid.

“Bitcoin zit nog steeds in de vroege fase van een bullmarkt. Het idee dat we een Bitcoin koers van 150.000 dollar op de borden zien is voor ons nog steeds het basis-scenario.

Daarbij helpt het denk ik dat de Amerikaanse centrale bank herhaalt dat het zich nog geen grote zorgen over de inflatie maakt en dat het minder streng is dan de markt. Dat is waarom ik denk dat de markten zich momenteel herstellen”, aldus Tom Lee.

Op dit moment is er van dat herstel nog even geen sprake, want de Bitcoin koers handelt op 62.300 dollar en staat met 2,11% in het rood over de afgelopen 24 uur.

Ook bullish over aandelen

Wat aandelen betreft is Lee ook bullish, omdat hij veel beursgenoteerde bedrijven met positieve cijfers ziet komen. Volgens hem zijn de marktomstandigheden ook bullish, omdat er voor miljarden dollars aan kapitaal klaar zou staan aan de zijlijnen van de financiële markt.

Hiermee verwijst Tom Lee naar de ~6 biljoen dollar aan kapitaal die momenteel in geldmarktfondsen zit. Dit zijn fondsen die investeren in Amerikaanse staatsobligaties.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre dat “droog poeder” is voor de financiële markten, omdat de hoeveelheid kapitaal in deze fondsen in principe alleen maar gegroeid is de afgelopen jaren.

Mogelijk zien we het kapitaal in deze fondsen weer dalen als de Amerikaanse centrale bank zijn rentes gaat verlagen. Voorlopig verdienen mensen op dat kapitaal ~5% per jaar en dat zullen ze in het huidige macro-economische klimaat een prima rendement vinden.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de hoeveelheid kapitaal in deze fondsen blijft toenemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP