Inwoners van Venezuela kunnen met Bitcoin betalen voor paspoorten

De regering van Venezuela accepteert naar verluidt Bitcoin als betaalmethode voor paspoortaanvragen.


Nieuwe mogelijkheden in Venezuela

De Venezolaanse administratieve dienst voor identificatie, migratie en buitenlanders, bekend als SAIME, is van plan Bitcoin te accepteren als een nieuwe betaalmethode voor burgers die op zoek zijn naar een Venezolaans paspoort. De informatie kwam via een Reddit-post op 23 juni.

Het nieuws wist al snel Twitter te bereiken. Enkele Venezolaanse gebruikers in het buitenland de informatie bevestigd. Twitter gebruiker BTCLovera schreef het volgende:

“Ik heb het zojuist persoonlijk geverifieerd en het is helemaal waar. Venezuela, de immigratiedienst, accepteert de Bitcoin voor betalingen en paspoort vernieuwingen. De Bitcoin is ook bruikbaar voor verzoeken van een verlenging”.

Betalingsoptie voor paspoort – Bron: Twitter

Er kan ook al betaald worden met behulp van hun eigen crypto valuta, de Petro (PTR). Voorheen was de enige andere optie om met bolivares te betalen via de nationale bank.


Niet beschikbaar voor Venezolanen in Venezuela

Verrassend genoeg lijkt de optie niet beschikbaar te zijn voor mensen die daadwerkelijk in Venezuela wonen. Daarnaast zei zelfs de auteur van de Reddit post dat hij de optie slechts een paar uur nadat deze was gepubliceerd niet opnieuw kon verifiëren.

SAIME moet de nieuwe betalingsoptie hoe dan ook nog officieel bevestigen. Het is niet bekend hoe lang het systeem is ingeschakeld of dat er een specifiek type gebruikersprofiel is vereist om toegang te krijgen tot Bitcoin betalingen.

Voor de uitgifte en het beheer van betalingsadressen heeft SAIME BTCPayServer geïmplementeerd – een bekende BTC-betalingsverwerker gemaakt door Nicolás Dorier. Het systeem lijkt zijn eigen wisselkoers te gebruiken tegen zogenaamd onder de marktprijzen.

De gebruikersinterface geeft aan dat creditcardbetalingen ook worden ingeschakeld. Echter is het niet duidelijk of deze methode extra kosten of bepaalde boetes met zich meebrengt. Juan Rios Villasmil legt uit via Twitter:

“Binnenkort zullen alleen betalingen met Bitcoin geaccepteerd worden. Het gebruik van creditcards gaat geblokkeerd worden.

Dit nieuws kan een ontwikkeling betekenen voor de Venezolaanse regering ten opzichte van de Petro. Het regime van Maduro heeft onlangs aangekondigd dat bijna 15% van alle brandstofbetalingen in het hele land met de Petro is gedaan.

Dergelijke statistieken duiden op een sterke stijging. Bovendien is dit versterkt door een nieuw door de staat gesteund plan om het gebruik van het token te bevorderen.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken