IOTA bereidt zich voor om 1e fase Chrysalis-upgrade te lanceren

Het IOTA-netwerk bereidt zich voor op de lancering van de eerste fase van zijn Chrysalis-upgrade, ook bekend als IOTA 1.5. Volgens een tweet gepubliceerd door de IOTA Foundation zal de eerste fase van de Chrysalis-upgrade volgende week live gaan op het Mainnet.


Een hele opluchting

De 1.5 netwerkupgrade van IOTA is een tussenstap die het netwerk voorbereidt op een transitie naar IOTA 2.0. De eerste fase van Chrysalis is bedoeld om prestatie-, bruikbaarheid- en betrouwbaarheidsupgrades te creëren voor het huidige netwerk.

Met deze upgrades kan het netwerk 1.000 transacties per seconde verwerken. Gebruikers kunnen hierdoor IOTA-tokens in aanzienlijk minder tijd dan voorheen verzenden en ontvangen.

De tweede fase van Chrysalis, gepland voor de latere maanden van 2020, zal functies introduceren zoals UTXO, atomaire transacties en herbruikbare adressen.

Dat de update nu eindelijk uitkomt is voor de community een hele opluchting. Eerder dit jaar werd het project onderbroken na het compromis van de Trinity Wallet. Ben je benieuwd naar de technische aspecten? Bekijk dan de recente blogpost van IOTA.