Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Iota lanceert IOTA 2.0 ‘Nectar’ DevNet

Iota heeft een nieuwe stap gezet naar IOTA 2.0 door de lancering van het Nectar DevNet. Dit maakte het bedrijf bekend via een blogpost.


Basis voor overgang volledig gedecentraliseerd netwerk

Uit deze blogpost werd de lancering van het Nectar DevNet bekend, wat op zijn beurt een essentieel onderdeel is van het voorbereidende werk voor de release van IOTA 2.0. De IOTA 2.0 upgrade staat momenteel gepland voor het eind van dit jaar.

Dit DevNet vormt als het ware de basis voor de overgang naar een onkostenloos, toestemmingloos en volledig gedecentraliseerd Tangle-netwerk. Alhoewel de gebruikers hier waarschijnlijk niets tot weinig van zien, is het hiermee wel een erg belangrijk onderdeel.


De IOTA 2.0 DevNet-update

In februari van vorig jaar wisten de hackers de wallet van Iota, Trinity, te hacken. Hierdoor wisten ze ongeveer $2 miljoen aan waarde te stelen en wisten ze ook een netwerkonderbreking te veroorzaken die bijna een maand duurde. Deze periode was zo lang omdat Iota een eventuele verdere schade absoluut wou voorkomen, wat dan ook gelukt is.

Sindsdien hebben ze de beveiliging van de Trinity-wallet flink opgeschroefd en is het team verder gegaan met de geplande overgang naar een volledige decentralisatie. Met de upgrade naar een volledig decentraal netwerk wil het IOTA-team ook kosteloze transacties naar de IOTA-blockchain brengen. Naast deze upgrades is ook tokenisatie een belangrijk kenmerk van de Nectar IOTA 2.0 DevNet-lancering. Dit DevNet biedt nu namelijk de eerste kansen voor het creëren van nieuwe digitale activa’s en NFT’s op het IOTA-netwerk.

Hiernaast biedt Nectar ook een nieuwe, modulaire architectuur. Hier kunnen ontwikkelaars naar verluidt specifieke bugfixes en updates implementeren op speciaal ontwikkelde, geïsoleerde modules. Bugfixes kunnen hierdoor veel specifieker worden vrijgegeven wat ten goede komt van onder andere de uptime en snelheid van het gehele netwerk. Alhoewel de IOTA 2.0 upgrade momenteel gepland staat voor eind 2021 is het nog even afwachten of dit ook behaald wordt. Mogelijk komt hier nog enige vertraging in.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten