Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Iran staat crypto betalingen toe voor internationale handel

De Centrale Bank van Iran en het ministerie van Handel hebben overeenstemming bereikt om het betalingsplatform van de bank te koppelen aan een handelssysteem waarmee bedrijven betalingen kunnen afwikkelen met behulp van cryptocurrencies. Dit meldde het Mehr News Agency maandag.


Iran zet in op cryptocurrencies

Alireza Peyman-Pak, de Iraanse onderminister van Industrie, Mijnbouw en Handel zei dat het nieuwe betalingsmechanisme naar verwachting binnen twee weken zal worden afgerond.

“We leggen de laatste hand aan een mechanisme voor de werking van het systeem. Dit zou importeurs en exporteurs nieuwe kansen moeten bieden om cryptocurrencies te gebruiken in hun internationale deals”, aldus Peyman-Pak.

Hij voegde eraan toe dat de overheid de economische en zakelijke kansen van de crypto-industrie niet mag negeren, verwijzend naar grote particuliere cryptocurrencies zoals Bitcoin. De Iraanse regering bereidt naar verluidt dus een mechanisme voor om het gebruik van cryptocurrencies in de internationale handel mogelijk te maken.

De stap van Iran richting cryptocurrencies is volgens sommigen opvallend te noemen. Dit omdat de regering in het verleden nog vrij negatief was ten opzichte van de digitale valuta’s. De Iraanse regering heeft bijvoorbeeld ook regelmatig elektriciteit uitgeschakeld voor Bitcoin miners.

Andere economen vertellen juist dat de stap te verwachten was. Het zorgt er namelijk voor dat Iran sancties vanuit het westen kan ontlopen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten