Nieuws

Nieuws

Iran wil energie sparen voor winter door geautoriseerde cryptomining stop te zetten

De lokale energie-autoriteiten in Iran hebben besloten om geautoriseerde crypto-miningcentra tijdelijk stop te zetten. Dit doordat het energieverbruik in de winter aanzienlijk toeneemt en ze verwachten problemen te ondervinden als ze dit niet doen. Dit is niet de eerste keer dat het land een soortgelijke actie onderneemt.


Verminderen van stroomverbruik

Volgens Mostafa Rajabi Mashhadi, de voorzitter van de Raad van Bestuur en tevens directeur van Iran Grid Management Company, hebben de Iraanse autoriteiten deze actie ondernomen om het energieverbruik van afgelopen maand aanzienlijk te verminderen. Hierover zei Mashadi het volgende:

“Het Ministerie van Energie heeft sinds afgelopen maand diverse maatregelen genomen om het gebruik van vloeibare brandstoffen in energiecentrales te verminderen, waaronder het afsnijden van de stroomvoorziening van gelicentieerde crypto-farms, het uitschakelen van lantaarnpalen in minder risicovolle gebieden en streng toezicht op het verbruik.”


Groot land in crypto-mining

Iran is wereldwijd één van grootste crypto-mijnlanden en is hierdoor goed voor circa 5,75% ​​van de wereldwijde hash-snelheid van Bitcoin (BTC). In de zomer had het land al een tijdelijk algemeen verbod ingesteld op crypto-mining, ook om het stroomverbruik te verminderen. Het land kende dan ook historische stroompieken doordat het erg warm was in het land. Het verbod werd in september echter weer opgeheven. Dit nadat het Iraanse elektriciteitsnet destijds weer stabieler werd. Verwacht wordt dat hetzelfde nu opnieuw gaat gebeuren.

Waar de regering van Iran nu diverse beperkingen oplegt heeft aan geautoriseerde crypto-miners, hebben ze ook gewerkt aan de bestrijding van illegale crypto-miners. Zij vormen dan ook een groot probleem voor het elektriciteitsnetwerk in het land. Tegen het einde van november van dit jaar kondigden de lokale energieautoriteiten aan dat ze in totaal circa 222.000 mijnbouwapparatuur in beslag hadden genomen. Al deze crypto-miners zouden ingezet worden voor illegale crypto-farms.

Door alle nieuwe energiebesparende beperkingen, wil de regering van Iran het energieverbruik met zo’n 40% verminderen. Het is op dit moment nog niet bekend of dit percentage ook behaald gaat worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten