income-tax
Regulatie

IRS betaalt met crypto belastingbetalende inwoners terug

De ‘Internal Revenue Service’, ofwel de IRS, heeft de inwoners van de Verenigde Staten (VS) terugbetalingen gestuurd. Er was namelijk een fout gemaakt bij de personen die gebruik wouden maken van de cryptocurrency-regeling bij het betalen van belastingen.

Probleem speelt al langer

Er speelt al langer een probleem rondom cryptocurrency gerelateerde belastingen in de VS. Momenteel is er nog geen enkele vorm van regelgeving omtrent cryptocurrency in het land. Alhoewel het lijkt dat hier binnenkort verandering in gaat komen, zorgt dit nu voor de nodige problemen. Hierom wil de IRS naar verluidt samenwerken met de personen die nu gebruik maken van crypto-belastingen, in ruil voor belastingkorting. De IRS lijkt zich dan ook daadwerkelijk aan hun woord te houden, met de teruggaven van belastingen van meerdere inwoners in het land. Zo werden crypto-gebruikers allereerst gevraagd om een bewijs van hun transacties en andere ondersteunende bewijzen te sturen. De mensen die dit gedaan hebben, hebben dan ook een restitutie ontvangen van de IRS. Voor sommige lijkt het leveren van een dergelijk bewijs als een soort van straf. Volgens de IRS willen zij totaal niet dat het hierop lijkt. Het is zelfs voorgekomen dat een inwoner bijna $4000 aan belastingen was verschuldigd, maar na het leveren van de bewijzen, kreeg de inwoner een volledige terugbetaling. Het leveren van dergelijke bewijzen heeft dus daadwerkelijk zijn voordelen. In totaal zijn er circa 10.000 inwoners in de VS benaderd door de IRS.

Voorkomen van fouten

De IRS heeft besloten om dergelijke brieven te versturen om belastingbetalers met cryptocurrency een handje te helpen en om zo mogelijke fouten te voorkomen. Ook meldde de IRS dat zij informatie hadden over eventuele aanvullende cryptocurrency-accounts van de gebruikers, waar zij mogelijk zelf geen rekening mee zouden hebben gehouden. Het is natuurlijk niet mogelijk voor de IRS om erg gedetailleerde gegevens over deze accounts te hebben. Ze kunnen niet in het account van de gebruiker kijken. Hiermee weten ze alleen dat een belastingbetaler de eigenaar is van een dergelijk account, maar niet of er überhaupt nog fondsen op dit account staan. Het is dan ook niet bedoeld om de inwoners af te schrikken, maar juist om ze te helpen. Sterker nog, gebruikers die de IRS hebben geholpen en hiermee gehoor gaven aan de situatie, ontvingen vaak een beloning in de vorm van een terugbetaling.