Is de Bitcoin prijs op weg naar de $100.000?

Het is de hoogste tijd dat de Bitcoin aan zijn volgende aanzienlijke prijsstijging begint, zo zegt de maker van één van de bekendste Bitcoin prijsmodellen.


Tijd om omhoog te gaan

In een tweet op 14 september benadrukte analist PlanB dat de Bitcoin opnieuw historische winsten gaat boeken. De analist vertelt dat de tijd rijp is om de volgende grote stap omhoog te maken als hij kijkt naar zijn stock-to-flow model.

“Je ziet de sprong in het model bij de Bitcoin halving (witte lijn). Daarnaast zie je de bijbehorende afname in S2F multiple / model error (witte stippen). Dit betekent dat het tijd is om naar boven te gaan. “

BTC stock-to-flow model – Bron: Twitter

De originele Stock-t-flow (S2F)-grafiek verschilt van het recentere stock-to-flow cross-asset (S2FX) -model. Dat model bevat macro-factoren en ‘fasen’ in de Bitcoin’s metamorfose als een asset. Het verwacht een gemiddelde Bitcoin prijs van $288.000 vóór 2024.

Sinds de halvering in mei heeft de Bitcoin “rode punten” op het model gezien. Dit is naar verwachting gebeurd. Bovendien was deze periode gelijk aan de periode van na de halvering in 2016.


De weg naar de $100.000

Interessant is dat niet alleen PlanB een vergelijkbaar patroon ziet verschijnen. De huidige toestand van de markt is vergelijkbaar met die van 2016. Het is een langzame opwaartse beweging met lange zijwaartse consolidatie periodes. Dit zagen we ook in 2016. Het lijkt er dus op dat we weer in de periode voor een bull run zitten.

Ondanks dit positieve signaal lijkt de voorspelling van $100.000 hoog gegrepen. Toen PlanB werd gevraagd waar het geld vandaan moet komen om de BTC prijs naar de $100.000 te duwen, verwees PlanB naar zijn blogpost over het S2F model.

De fondsen zouden vanuit zilver, goud, landen met negatieve rentetarieven, landen met roofzuchtige regeringen, miljardairs en miljonairs die zich indekken tegen kwantitatieve versoepeling en institutionele beleggers zijn.


Optimisme over Safe Havens

Het optimisme over safe haven assets gaat deze week verder dan alleen de Bitcoin. De hoop is groot dat goud positief zal reageren op de beleidsupdate woensdag van de Amerikaanse Federal Reserve.

Mike McGlone, hoofdstrateeg bij Bloomberg Intelligence, ging verder in op waar de kracht van goud ligt.

“Stijgende goudprijzen, ondanks dalende managed-money netto-long hedgefondsen en een bevorderde dollar, zijn een teken van de versterkende basis van goud. Minder speculatie vs. meer organische vraagkrachten om waarde op te slaan, wat duidt op een gezonde bullmarkt. “

De prijs van goud blijft momenteel hangen op iets minder dan $1.950, met een recordhoogte van $2.075 in augustus.