Bitcoin prijs
Bitcoin

Is de bullrun van Bitcoin voorbij of komt er nog meer?

De Bitcoin koers bereikte op 14 maart zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar. Daarna kwam de klad erin, verloren de bulls ogenschijnlijk de controle, vielen we terug naar 60.800 dollar en was het vertrouwen plotseling weg. Nu klimt Bitcoin langzaam weer omhoog, consolideren we rond de 70.000 dollar en begint de grafiek weer positieve signalen te geven.

In de dagelijkse grafiek zien we de MACD (onderkant grafiek) langzaam richting een bullish crossover bewegen. Mocht die plaatsvinden (blauw kruist oranje), dan kan Bitcoin in theorie aan een volgende koersexplosie beginnen.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

De ‘echte bullmarkt’ is nog niet begonnen

Ki Young Ju, de CEO van het on-chain analyseplatform CryptoQuant, deelt deze visie. Volgens de analist is de “echte bullmarkt” voor Bitcoin nog niet begonnen. Hij splitst de cyclus van Bitcoin in drie fasen: herstel, de bullmarkt naar de oude all-time high en de “echte bullmarkt” waarin Bitcoin nieuwe koersrecords neerzet.

“Bitcoin geeft mij hetzelfde gevoel als vier jaar geleden.

2020-21:
– $3.000 – $9.000 (herstel)
– $9000 – $19.000 (bullmarkt naar oude all-time high)
– $20.000 – $68.000 (de echte bullmarkt)

2023-24
– $15.000 – $45.000 (herstel)
– $45.000 – $68.000 (bullmarkt naar oude all-time high)
– $68.000 – $???.??? (de echte bullmarkt).”

Ki Young Yu constateert dat on-chain data laat zien dat rijke investeerders Bitcoin verkopen rond de oude all-time high van 69.000 dollar. Daar staat echter tegenover dat de traditionele financiële wereld momenteel veel Bitcoin opkoopt (Spot Bitcoin ETFs).

“Oude whales verkopen Bitcoin aan nieuwe whales (TradFi), niet aan particulieren. Dit kunnen we duidelijk zien op de blockchain”, aldus de analist.

Economisch-klimaat wijst op vervolg Bitcoin bullmarkt?

Ook op macro-economisch vlak ziet het er in toenemende mate goed uit voor Bitcoin. De wereldwijde liquiditeit zit sinds het bereiken van de bodem in Q4 2022 in de lift en sindsdien zien we ook de Bitcoin koers opleven.

Bron: Capitalwars.substack.com

De wereldwijde liquiditeit geeft simpel gezegd aan hoeveel kapitaal er in de wereldeconomie zit. Als de liquiditeit stijgt, dan moet dat kapitaal ergens heen en vanwege de inflatie in fiatgeld gaat het in toenemende mate op zoek naar schaarste. De onderstaande grafiek toont de relatie tussen de wereldwijde liquiditeit en de koersen van Bitcoin en goud.

Hetzelfde patroon zien we bij aandelen. Natuurlijk spelen andere factoren een rol in de koersen van financiële assets, maar op basis van deze grafieken is het lastig om te weerleggen dat de wereldwijde liquiditeit extreem belangrijk is voor de financiële markten.

Op dit moment is het wachten op de eerste renteverlagingen van centrale banken (Federal Reserve en ECB), wat betekent dat de liquiditeitsomstandigheden waarschijnlijk zullen verbeteren in 2024 en 2025.

Dat versterkt het idee dat de bullrun van Bitcoin nog niet voorbij is en dat Ki Young Ju mogelijk gelijk heeft dat de “echte bullmarkt” nog moet beginnen.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Nog 1 dag: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 1 Dag Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?