Altcoin

Is de recente stijging van RVN het resultaat van de Ethereum Merge?

De Ravencoin is onlangs flink omhoog gevlogen. De RVN coin registreerde namelijk een stijging van meer dan 83% in de afgelopen zeven dagen.

Stijging van de mining difficulty

De enorme prijsstijging van de munt is allemaal te wijten aan de langverwachte Ethereum Merge. Het is slecht nieuws voor Ethereum miners, maar andere projecten zoals Ravencoin en Ethereum Classic profiteren ervan.

Er dan ook een enorme toename van de mining difficulty van RVN gezien. Dit duidt op een grote toestroom van nieuwe miners in het ecosysteem toen ze overstapten van Ethereum naar Ravencoin. De mining difficulty is sindsdien is gestegen tot 62,36K – het hoogste niveau sinds februari 2022.

De stijging van de mining difficulty was het resultaat van een vergelijkbare stijging van de totale netwerk hash rate. Deze bereikte onlangs ook een hoogste punt in zeven maanden van 5,16TH/s.

Hash rate van Ravencoin – Bron: 2miners.com

Eerder deze maand kondigde Hiveon, een populaire miningpoolexploitant, de lancering aan van een nieuwe pool voor Ravencoin. Volgens Leon Ravencoin, een populaire RVN-influencer op Twitter, staan bijna 430.000 miners op het punt om zich aan te sluiten bij het RVN-miningecosysteem na de lancering van de nieuwe pool.

Interessant is dat het enkele dagen na de lancering van Hiveon’s miningpool de 4e plek op de grafiek van Miningpoolstats behaalde. Dit is een enorme ontwikkeling omdat het een veelbelovende toekomst aangeeft. Zodra de Merge is voltooid, zal het interessant zijn om te zien wat RVN in petto heeft.

De strijd om PoW-tokens

Terwijl de prijs en hash rate van RVN omhoogschoten, gebeurde dat ook bij een van zijn concurrenten. Ethereum Classic, dat het meeste uit de Merge leek te halen, registreerde ook enorme prijsstijgingen. Het steeg de afgelopen zeven dagen met meer dan 20%.

Hash rate van Ethereum Classic – Bron: 2miners.com

Bovendien bereikte de hash rate van ETC onlangs ook een all-time high van 53,45TH/s op 10 september. Nadat de hash rate van ETC zijn ATH had aangeraakt, daalde deze licht en is op dit moment 51.04TH/s. Hierdoor bevinden miners zich momenteel in een dilemma.

Altcoin nieuws

CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?