Dogecoin Nieuws, Hack Nieuws

Israel neemt de Bitcoin, Tether en Dogecoins van Hamas in beslag

Dogecoin is misschien niet de meest serieuze crypto’s, maar het wordt wel verzameld door één van ’s werelds grootste terroristische organisaties, namelijk Hamas.


7.7 miljoen dollar aan cryptocurrencies

Het Israëlische National Bureau for Counter Terror Financing heeft vandaag een bevel tot inbeslagname uitgevaardigd tegen 84 crypto-wallets waarvan wordt aangenomen dat ze worden beheerd door Hamas.

Die adressen hebben $7,7 miljoen aan cryptocurrency ontvangen, volgens blockchain-analysebedrijf Elliptic. Misschien wel het meest opvallende is dat het bedrijf heeft berekend dat het ook gaat om meer dan $40.000 aan Dogecoins.

Verreweg het grootste bedrag dat door de onbetrouwbare adressen werd ontvangen, was in de stablecoin Tether, namelijk $4,1 miljoen. Daarnaast werd er voor $3,3 miljoen aan Bitcoin ontvangen door de adressen, zei Elliptic.

“Het inbeslagnamebevel geeft aan dat Hamas nu een reeks crypto’s gebruikt, waaronder Dogecoin, Tether en Ethereum”, zo staat in een blogpost van Elliptic.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!


Cryptocurrency ter vervanging van traditionele financiële systeem

De militante organisatie heeft veel van de cryptocurrency ontvangen tijdens de laatste ‘oorlog’ met Israël. Aangezien Hamas gezien wordt als terroristische organisatie kan het eigenlijk geen fiat valuta’s versturen en ontvangen. Mede daardoor gaat er nu veel geld heen via cryptocurrencies.

Donaties om de zaak te financieren kunnen daarom beter worden gedaan in gedecentraliseerde cryptocurrencies, zoals Bitcoin of DOGE. Tether is zelfs nog logischer. Dat blijkt nu echter ook niet de meest handige optie, aangezien die ook in beslag worden genomen.

Elliptic zei dat veel van de 84 adressen die door Israël zijn geconfiskeerd, eerder door Elliptic zijn geïdentificeerd als zijnde geassocieerd met de Al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten