Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Italiaanse bank moet boete van €130 miljoen betalen aan crypto-miner

De Europese Commerciële bank UniCredit heeft een boete gekregen van circa €130 miljoen, omdat de bank een aantal rekeningen van een cryptominingbedrijf illegaal gesloten heeft.


Bankrekeningen aanvankelijk goedgekeurd

Het zou gaan om een dochteronderneming van Bitminer Factory, waar opeens haar bankrekeningen van gesloten waren. Verder registreerde ze dat de ongepaste sluiting “het Initial Coin Offering in verband met opstartprojecten in de cryptocurrency-miningsector met gebruikmaking van hernieuwbare energie in Bosnië en Herzegovina verhinderde.”

In Bosnië en Herzegovina hanteren ze platte stroomkosten. Dit was één van de belangrijkste redenen voor het bedrijf om in deze landen actief te zijn. Om een ​​lopend project te hebben, opende ze vervolgens bankrekeningen bij de bank UniCredit. Deze bankrekeningen werden aanvankelijk goedgekeurd, waardoor ze het crypto-miningbedrijf toe stonden om winst uit de verkoop van crypto op zijn rekeningen op te nemen. Later beperkte de financiële instelling de faciliteit in beweringen dat ze cryptobedrijven en contractanten niet konden bedienen.

Hierop volgde een rechtszaak, waarbij UniCredit geen juridische documenten kon verstrekken ter ondersteuning van haar beweringen over servicebeperking aan cryptobedrijven. Aan de andere kant was het door het cryptominingbedrijf aangevoerde bewijs geldig en adequaat. Als gevolg daarvan oordeelde de rechtbank in Banja Luka dat het UniCredit-kantoor in het land een boete van 130 miljoen euro aan schadevergoeding moet betalen. UniCredit lijkt niet tevreden met de uitspraak en is tegen het vonnis in beroep gegaan. Volgens de handelsbank is de straf momenteel “niet definitief, bindend of afdwingbaar”. Het merkte verder het volgende op:

“Mogelijke aansprakelijkheid wordt alleen bepaald door de definitieve uitkomst van alle beschikbare procedurele rechtsmiddelen en niet voordat een definitief en bindend vonnis is uitgesproken door het hof van beroep.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Weigering verwerken crypto-transacties

Momenteel weigert UniCredit crypto gerelateerde transacties te verwerken. Het is niet de enige bank die dit doet, want wereldwijd weigeren veel banken om dergelijke transacties uit te voeren. Onder andere het Verenigd Koninkrijk wordt als één van de meest anti-cryptolanden beschouwd. Net als VS, aangezien haar financiële instellingen en regelgevers er steeds meer naar hebben gestreefd het veld in te perken.

Dit wil echter niet zeggen dat alle banken anti-crypto zijn. Zo heeft bijvoorbeeld de ‘Commonwealth Bank of Australia’ een voorbeeldfunctie op zich genomen sinds ze diverse cryptodiensten aanbieden.

De cryptocurrency-wereld ziet een uitbreiding en de meeste serviceproviders verschuiven om aan de volledige consumentenbehoeften te voldoen. Crypto-mining-activiteiten hebben het afgelopen jaar een hoge vlucht genomen. Het is nog niet bekend of deze trend zich gaat aanhouden, en zo ja, hoelang.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten