Nieuws, Trending

Italiaanse overheid introduceert blockain-voorwaardenDe regering van Italië heeft een wetgevingsvoorstel omtrent blockchain-industrieën goedgekeurd. Dit is de eerste keer dat de Italiaanse regering zich in deze industrie mengt.


Eerste stap

Het wetsvoorstel met de naam ‘Decreto semplificazioni’ oftewel decreet vereenvoudigen, is door de Senaatscommissies van constitutionele zaken goedgekeurd. Hiermee is het de eerste stap van de Italiaanse regering om cryptocurrency en de blockchain-technologie te reguleren.


Voorwaarden

In het wetsvoorstel worden de elementaire branchevoorwaarden voor de branche vermeld zoals de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT). Hiernaast maakt een digitaal gegevensrecord met ondersteuning op de blockchain volgens het document juridische validatie mogelijk.


Nog niet helemaal erdoor

Na de goedkeuring van de Senaat is het wetsvoorstel er nog niet helemaal doorheen. Er zijn nog twee goedkeuringen nodig voordat de wet daadwerkelijk van kracht gaat: één vanuit de Kamer van Afgevaardigden en één vanuit de Senaat van de Republiek.

Als dit voorstel eenmaal is goedgekeurd door alle partijen duurt het echter nog enige tijd voordat deze op actief wordt gezet. Zo wordt het technische deel door het Digitale Agentschap en de Raad van Ministers in het land.

Volgens één van de experts op het gebied van Blockchain in Italië probeert het land middels deze manier transacties te legaliseren. Via de blockchain-technologie wordt de tussenpersoon of gedecentraliseerde instellingen geëlimineerd, waardoor er nieuwe deuren open gaan.