Bitcoin

Jack Dorsey: “Bitcoin is essentieel in de toekomst van Twitter”

De CEO van Twitter ziet kansen om Bitcoin te integreren in diensten zoals commercie, abonnementen en nieuwe features zoals Twitter Tip Jar en Super Follows.


“Bitcoin meer dan alleen een valuta’

Bitcoin zal essentieel zijn in de toekomst van Twitter, verklaarde CEO Jack Dorsey. De Twitter-CEO zei onlangs namelijk dat Bitcoin een groot deel van de toekomst van het bedrijf zou bepalen. Dorsey noemt de munt de valuta van het internet en ziet mogelijkheden BTC te integreren in al bestaande functies van Twitter.

De CEO legde investeerders uit dat Bitcoin meer dan alleen een valuta is. Twitter zet zich in om social media te decentraliseren en meer economische prikkels te bieden. Hij merkte op dat Bitcoin een van de drie belangrijkste trends is voor de toekomst van Twitter, naast kunstmatige intelligentie en decentralisatie.

 “Ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en Twitter-aandeelhouders dat we naar de ruimte blijven kijken en er agressief in investeren”

Dorsey benadrukte dat Twitter niet de enige is die geïnteresseerd is in crypto. Hierbij verwees hij naar de ontwikkeling van de digitale valuta door sociale media-gigant Facebook. Het platform verwacht zijn Diem-cryptocurrency namelijk later dit jaar te testen. Maar in tegenstelling tot Facebook, zal Twitter zich richten op Bitcoin en niet op een eigen valuta. Dorsey verklaarde:

“Daar is duidelijk behoefte aan en waardering voor. En ik denk dat een open standaard die native is aan internet en de juiste keuze is. Daarom zal mijn focus en onze focus uiteindelijk op Bitcoin liggen.


Groot Bitcoin fan

Dorsey’s laatste Bitcoin-oproep is naar verluidt de eerste keer dat de CEO in het openbaar heeft gesproken over hoe Twitter BTC in zijn producten zou kunnen integreren. De opmerkingen kwamen kort nadat Dorsey had gesproken tijdens het virtuele BTC-evenement “The ₿ Word”. Dig deed hij in een panel waar ook Elon Musk en Cathie Wood zaten. Dorsey zei dat veel bestaande bedrijfsmodellen heel anders zouden zijn als Bitcoin bestond vóór dat Twitter of Facebook opgericht waren. “We zouden zeker niet de afhankelijkheid hebben die we hebben van het advertentiemodel”, merkte hij op.

Dorsey staat bekend als een groot Bitcoin-fan, die herhaaldelijk beweert dat Bitcoin klaar is om de enige valuta van het internet te worden sinds ten minste 2018. Zijn crypto-vriendelijke digitale betalingsbedrijf Square is een solide Bitcoin-investeerder. Eind 2020 en vervolgens in februari 2021 kocht het bedrijf nog eens $170 miljoen in BTC.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?