Bitcoin stijgt
Bitcoin

Jack Dorsey: Bitcoin tenminste $1 miljoen waard in 2030

Twitter mede-oprichter Jack Dorsey zegt dat de Bitcoin koers voor het jaar 2030 in ieder geval het niveau van 1 miljoen dollar bereikt. “Ik denk dat we dat getal bereiken en verdergaan”, aldus de mede-oprichter en voormalig CEO van Twitter. Ondanks deze uitspraken ziet Dorsey de koers niet als het meest interessante aspect van Bitcoin.

Wat is er interessanter dan de Bitcoin koers?

Voor Jack Dorsey, een miljardair, is de Bitcoin koers niet het meest interessante aspect aan de digitale munt. Dat is ergens ook logisch, want in principe kan Dorsey een jacht kopen en voor de rest van zijn leven in het water dobberen en ontspannen.

Dat doet hij niet, want hij ziet Bitcoin als extreem belangrijke technologie voor de mensheid en wil er alles aan doen om het te laten slagen. Als meest interessante aspect wees Dorsey op de samenwerkingen in het ecosysteem, die inherent zijn aan Bitcoin.

“Het meest verbazingwekkende aan Bitcoin, afgezien van het oprichtingsverhaal, is dat iedereen die eraan werkt, of ervoor betaald wordt, of het voor zichzelf koopt – iedereen die moeite doet om het beter te maken – het hele ecosysteem beter maakt, waardoor de prijs stijgt.

Het is een fascinerende beweging en ecosysteem, wat dat betreft is het ongeëvenaard. Bitcoin heeft mij veel geleerd”, aldus een hele optimistische Jack Dorsey.

Jack Dorsey verlaat Bluesky

Deze week liet Dorsey enkele wenkbrauwen fronzen, nadat bekend werd dat hij Bluesky zou verlaten. Bluesky moet een decentraal alternatief voor Twitter worden, maar Jack Dorsey was niet blij met de richting die het bedrijf koos.

“Bluesky herhaalt letterlijk alle fouten die Twitter ook maakte”, aldus Dorsey. Verder is het volgens hem geen protocol dat daadwerkelijk decentraal is. “Het is gewoon de volgende applicatie.”

Dorsey zag Bluesky oorspronkelijk als een open-source protocol waarop je Twitter en andere social media platforms kon bouwen. Daarmee zou de protocol-laag van gescheiden zijn van de applicatie-laag, zodat het lastiger is om te censureren.

“Alles wat we wilden rondom decentralisatie, alles wat we wilden in termen van een open-source protocol, werd plotseling een bedrijf met VCs en een bestuur. Dat is niet wat ik wilde, dat is niet wat ik wilde creëren”, aldus een teleurgestelde Jack Dorsey.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicatoren is de Bitcoin bullrun pas net begonnen
Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten