Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Jack Dorsey gelooft dat Bitcoin ‘wereldvrede’ kan creëren

De CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey, heeft een ultiem doel voor de grootste cryptovaluta en gelooft dat het kan helpen om problemen op ‘fundamenteel niveau’ op te lossen.


Dorsey en Musk uiten hun liefde voor crypto

Het uiteindelijke doel van Bitcoin is wereldvrede, zei Twitter en Square CEO Jack Dorsey vandaag. Zelf erkent hij ook de bizarheid van zijn claim. De tech-ondernemer maakte de opmerkingen op de online conferentie ‘The B Word’, samen met Tesla-CEO Elon Musk en Cathie Wood van ARK Invest.

“Mijn hoop is dat Bitcoin wereldvrede creëert of bijdraagt om wereldvrede te creëren”, zei hij. “Het klinkt misschien een beetje belachelijk, maar je fixeert dat basisniveau en alles daarboven verbetert. Het is op de lange termijn, maar mijn hoop is absoluut vrede.” 

Dorsey voegde eraan toe dat een van de belangrijkste redenen waarom hij van cryptocurrency houdt, is de gemeenschap. Hij noemt het ‘diep principieel’. Dorsey zei dat Bitcoin een “hele rare” gemeenschap heeft, maar dat is waarom hij het leuk vindt. De CEO van Square hielp bij het organiseren van de conferentie, zogenaamd opgericht om instellingen voor te lichten over hoe ze Bitcoin kunnen omarmen en “het netwerk kunnen ondersteunen”.

Musk heeft van zijn kant vandaag onthuld dat meer dan één van zijn beursgenoteerde bedrijven Bitcoin bezit. “Ik bezit Bitcoin, Tesla bezit Bitcoin, SpaceX bezit Bitcoin”, zei hij. Tesla kocht in februari $1,5 miljard aan Bitcoin, zoals onthuld in SEC-documenten. SpaceX heeft een dergelijke onthulling nog niet gedaan. Musk zei ook dat hij een fan is van gedecentraliseerde financiën en persoonlijk eigenaar is van Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Wood zei dat Bitcoin werkt als een hedge tegen inflatie. 


‘De valuta van het internet’

Maar Dorsey was het meest ijverig en zei dat het veranderen van het globale monetaire systeem vrede zou kunnen brengen. En die verandering komt met Bitcoin. 

“De hoeveelheid kosten en afleiding die tegenwoordig van ons monetaire systeem komen, is reëel en het leidt de aandacht af van de grotere problemen”

Dorsey is al erg lang een Bitcoin-fanaat. Zijn betalingsbedrijf, Square, heeft het afgelopen jaar 8.027 Bitcoins gekocht (vandaag geprijsd op $254 miljoen). En hij heeft gezegd dat hij geen tijd heeft voor andere cryptocurrencies, zoals Ethereum of Dogecoin. Ook zei hij dat hij zou stoppen met al het andere werk om zich fulltime op Bitcoin te concentreren als hij ooit het gevoel had dat zijn andere ondernemingen hem niet langer nodig hadden.  

De superster van Silicon Valley heeft herhaaldelijk gezegd dat hij van Bitcoin “de valuta van het internet” wil maken, een doel dat hij vandaag herhaalde.

 

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten