Twitter Logo
Blockchain

Jack Dorsey tegen Elon Musk: “Twitter moet open source protocol worden”

Er komt op dit moment veel interessante informatie naar buiten over de mislukte overname van Twitter door Elon Musk. Uit die informatie blijkt onder andere dat Musk veel berichten heeft uitgewisseld met Jack Dorsey, de voormalig CEO en oprichter van Twitter.

“Twitter moet Signal achterna”

Elon Musk noemt de toekomstvisie van Jack Dorsey voor Twitter “super interessant” in de gesprekken die de twee hadden. Volgens Dorsey zou het beter zijn voor Twitter om van het huidige aandeelhoudersmodel af te stappen, om geleid te worden door een stichting die in principe geen controle over het protocol heeft. “Een beetje zoals wat Signal heeft gedaan. Twitter zou geen advertentiemodel moeten hebben. Dat opent namelijk de deuren voor de invloed van overheden en adverteerders”, aldus Dorsey.

Musk was het daarmee eens en ziet een meer decentrale versie van Twitter ook als de ultieme vorm van het platform. Uiteindelijk komt het er allemaal niet van, omdat Musk zijn twijfels heeft over het daadwerkelijke aantal actieve gebruikers op het platform. Terwijl Twitter claimt dat het om 238 miljoen dagelijkse actieve gebruikers gaat, heeft Musk het idee dat 90 procent daarvan bestaat uit bot-accounts.

Vrijheid van meningsuiting

Het grote doel van Musk was om van Twitter een platform te maken waar de vrijheid van meningsuiting op de eerste plaats staat. Dit wilde Musk onder andere doen met behulp van blockchain technologie. “Het idee van op blockchain technologie gebaseerde vrijheid van meningsuiting gaat al langer rond. De vraag is meer hoe het te implementeren”, aldus Musk over zijn plannen voor Twitter.

Musk wilde onder andere Dogecoin inzetten voor het platform. Bijvoorbeeld door gebruikers te dwingen om voor het publiceren van een bericht op het nieuwe Twitter 0,1 Dogecoin te betalen. Zo voorkom je dat mensen zomaar spam publiceren en komt er als het goed is meer waardevolle discussie tot stand. Ook maak je zo mogelijk een einde aan de duizenden bots die mensen proberen op te lichten via het platform.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?