Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Jamaica wil in 2022 eigen digitale valuta uitbrengen

Naar verluidt heeft Jamaica inmiddels grote stappen gezet voor een eigen digitale valuta. Tijdens een begrotingsrede heeft de Minister van Financiën van Jamaica bekend gemaakt dat het later dit jaar een pilot gaat uitrollen voor de digitale valuta. In 2022 wordt deze digitale valuta vervolgens naar verluidt al uitgerold.


Digitale versie Jamaicaanse Dollar

De uitrol van deze digitale valuta zal verlopen via de centrale bank van het land. Doordat het een digitale versie wordt van de lokale Jamaicaanse Dollar, zal deze 1-op-1 kunnen worden omgeruild voor elkaar.

Dat deze digitale valuta door de centrale bank van het land wordt uitgerold is niet onverwacht, het is een trend die in meerdere landen nu opspeelt. Tevens biedt het op deze manier gegarandeerd toegang tot de financiële diensten die in het land aangeboden worden, dat essentieel is om de productiviteit en het welzijn te kunnen verbeteren.


Goedkoper, Efficiënter & Veiliger

Tevens biedt een digitale versie van een fiat-valuta voordelen voor de individuen in het land. Zo maken dergelijke technologische innovaties het mogelijk om een goed alternatief te bieden voor contant geld, dat tevens goedkoper, efficiënter en veiliger is.

Naar verluidt heeft de ‘Bank of Jamaica’ (BoJ) al een concept gemaakt voor de nieuwe digitale valuta. De BoJ gaat de implementatie van de digitale valuta verder uitwerken en leiden.

Het zal naar verluidt niet nodig zijn om een vaste bankrekening te hebben bij de Bank of Jamaica om gebruik te maken van de nieuwe digitale valuta. Klanten kunnen, na de uitgifte van de digitale valuta, eenvoudig een account aanmaken. Vervolgens kunnen ze hun contante geld omzetten in de digitale versie, eenvoudig via een computer of mobiel apparaat. Dit maakt het eenvoudiger voor alle inwoners uit Jamaica om aan de nieuwe valuta te komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten