Nieuws, Ripple, Trending

James Sangalli: waarom banken Ripple niet gebruiken

De laatste tijd zijn er veel gesprekken geweest over het gebruik van XRP door banken en hoe dit zou kunnen uitpakken in het voordeel van Ripple.


‘Banken willen XRP niet als basisvaluta’

Ripple heeft enorme vooruitgang geboekt in zijn inspanningen om zoveel mogelijk banken XRP in gebruik te laten nemen.

Het lijkt er echter op dat de schijnbare steun die banken voor XRP hebben uitgesproken misschien niet volledig klopt. De belangrijkste reden dat de banken met Ripple werken is het gebruik van zijn nieuwe en innovatieve betalingsoplossingen zoals xCurrent.

In een recent bericht probeerde James Sangalli uit te leggen waarom banken XRP niet als basisvaluta gebruiken. Dit is vreemd, omdat ze wel andere betaaloplossingen willen gebruiken die zijn ontwikkeld door Ripple, zoals hierboven genoemd xCurrent.


Transactie Privacy

James noemde privacy als een factor waardoor veel banken XRP hebben afgeschuwd.

Ripple’s xRapid is een programma die grensoverschrijdende transacties met XRP mogelijk maakt. Bij het gebruik van xRapid worden de transacties niet privé gemaakt, wat betekent dat andere concurrerende banken de transactieactiviteit en het volume van een bank kunnen volgen. Geen enkele bank wil dat – vooral niet als het een grote bank is.


Kosten en alternatieven

Het gebruik van XRP is duurder voor banken dan het gebruik van andere goedkope alternatieven. Het gebruik van XRP is goedkoper en sneller dan de traditionele middelen die banken gebruiken, maar dat betekent niet dat er naast XRP of xRapid geen andere goedkopere middelen zijn.

James noemde het Corda-platform van R3 als een goedkoop alternatief. Met dit alternatief hebben banken ook de mogelijkheid om hun transacties privé te houden.


Banken willen gewoon wat PR

In James zijn post vertelt hij over zijn werk als blockchain-expert. James heeft als blockchain-expert voor een grote bank in Australië werkt. Blijkbaar bleek de inzet van “blockchain-experts” slechts een PR-stunt te zijn die door de bank werd gebruikt om indruk op beleggers te maken.

James ging verder met te zeggen dat hoewel de banken misschien open lijken voor blockchain-technologieën en cryptocurrencies, ze nog steeds werken om de ontwikkeling ervan te onderdrukken. James merkt op dat banken in feite vaak klantrekeningen sluiten, die lijken te werken in de crypto-business.