Japan
Nieuws, Regulatie

Japan keurt wetsvoorstel om de nationale wetgeving rondom cryptoverordering te wijzigen goed

Het huis van afgevaardigden van Japan heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de nationale wetten die van toepassing zijn op het reguleren van cryptocurrency aan te passen.


Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel dat is opgericht door het ‘Financial Services Agency’ (FSA) in Japan is bedoeld om wijzigingen aan te brengen in 2 nationale wetten. Deze 2 wetten zijn van toepassing op cryptocurrency, namelijk de wet op de afwikkeling van fondsen en de wet omtrent financiële instrumenten en koersen.

Naar verluidt zal het nieuwe aangenomen wetsvoorstel vanaf medio april 2020 in werking worden gesteld.


Gebruikersbescherming en meer

Naar verluidt zullen de Japanse financiële diensten en de betalingsdienstenwetgeving proberen om de regulering rondom cryptocurrency aan te scherpen. Hiermee willen zij de gebruikers beter beschermen. Tevens zal er worden getracht om hacks bij cryptocurrency exchanges terug te dringen en zal in grote lijnen een transparanter regelgevingskader worden opgezet.

Ook zal cryptocurrency officieel worden vastgelegd als crypto-activa, die al eerder in het land werden aangeduid als virtuele valuta’s.

Tot slot voorziet het wetsvoorstel meer in een robuuste wetgeving voor het verhandelen van cryptomarge. Hierdoor wordt naar verluid de hefboomwerking gelimiteerd tot 2 á 4 keer van de eerste storting, in plaats van potentieel ongelimiteerd. Het gevolg hiervan is dat de gebruikers een kleiner risico kunnen nemen, en hierdoor potentieel minder geld kunnen verliezen.