Newsbit

Game-Phone

Japanse game gigant Nexon investeert $100 miljoen in Bitcoin

Game-Phone
TimeCoin Special Token Sale Banner

De maker van online games genaamd Nexon heeft 1.717 Bitcoin gekocht voor $58.226 per stuk. Dit omdat het bedrijf gelooft dat de cryptomunt stabiliteit en liquiditeit op de lange termijn biedt. De grote Japanse game-ontwikkelaar is met de aankoop het nieuwste beursgenoteerde bedrijf geworden dat een aanzienlijke investering in Bitcoin heeft gedaan.


“Bitcoin zal zijn waarde behouden”

Op 28 april kondigde Nexon aan dat het 1.717 BTC tokens had gekocht voor ongeveer $100 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $58.226. Het bedrijf merkte op dat de investering minder dan 2% vertegenwoordigt van zijn “totale beschikbare geldmiddelen en kasequivalenten”. Owen Mahoney, de CEO van Nexon, vertelde:

“Onze aankoop van Bitcoin weerspiegelt een strategie om aandeelhouderswaarde te beschermen en om de koopkracht van onze liquide middelen te behouden. In de huidige economische omgeving zijn we van mening dat Bitcoin stabiliteit en liquiditeit op de lange termijn biedt, terwijl we de waarde van onze contanten behouden voor toekomstige investeringen.”

Mahoney voegde eraan toe dat Bitcoin een vorm van contant geld is die waarschijnlijk zijn waarde behoudt, zelfs als het nog niet algemeen als zodanig wordt erkend.

De investering van Nexon volgt een golf van Bitcoin aankopen door wereldwijde toonaangevende bedrijven, waarbij MicroStrategy de trend in augustus 2020 op gang bracht toen het 21.000 BTC kocht voor $250 miljoen, gevolgd door Square met een aankoop van $50 miljoen in oktober, en Tesla met een investering van $ 1,5 miljard. eind 2020.

Volgens BitcoinTreasuries hebben nu 35 beursgenoteerde bedrijven Bitcoin op hun balans staan.


Crypto wordt steeds populairder in Japan

Nexon, is opgericht in 1994. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt online games en virtuele werelden. Het bedrijf ging in december 2011 naar de beurs van Tokyo en verkoopt momenteel meer dan 50 online games die in meer dan 190 landen kunnen worden gespeeld.

Nexon is niet het eerste grote Japanse bedrijf dat crypto omarmt, en het land heeft in 2016 wetten aangenomen die digitale activa als wettig betaalmiddel erkennen.

Eerder dit jaar kondigde de belangrijkste financiële dienstverlener genaamd SBI namelijk al plannen aan om een door de bank gesteunde crypto exchange te lanceren, na investeringen in Ripple en het lokale handelsplatform bitFlyer.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top