japan-crypto
Binance, Exchange

Japanse premier bevestigt de plannen voor Web3, terwijl Binance lancering in Japan aankondigt

De Japanse premier Fumio Kishida bevestigde opnieuw de drang van het land om de Web3-industrie te bevorderen. Hij benadrukte het potentieel ervan om het internet te transformeren en sociale verandering teweeg te brengen.

Het potentieel van Web3

Kishida leverde deze opmerkingen tijdens zijn toespraak op de openingsdag van de WebX-conferentie in Tokio, Japan. Op diezelfde dag maakte Changpeng Zhao, de CEO van Binance, bekend dat de cryptocurrencybeurs van plan is zijn diensten te lanceren op een nieuw Japans platform in augustus 2023.

Kishida onderstreepte het potentieel van Web3 om vernieuwing te bevorderen in een breed scala van sectoren. Hij benadrukte ook de belangrijke functie van het evenement in het aantrekken van vooraanstaande spelers uit de industrie naar Japan, om zo samenwerking en synergie te stimuleren.

Ik hoop dat de Web3-industrie zijn aandacht en vitaliteit terugkrijgt en dat er verschillende nieuwe projecten zullen ontstaan.

Yves La Rose, de CEO van de EOS Foundation, was onder de toeschouwers tijdens de toespraak van Kishida. In een tweet benadrukte hij dat de uitspraken van de premier wijzen op een open en stimulerende houding ten opzichte van Web3, wat volgens hem in Azië nadrukkelijk wordt aangemoedigd:

Hier live op @WebX_Asia en @JPN_PMO. Fumio Kishida heeft zojuist verklaard dat Web3 de nieuwe vorm van kapitalisme is. Terwijl het Westen blockchain-bedrijven blijft tegenwerken, verwelkomt Azië ons met open armen.

Tijdens zijn openingstoespraak wees Koichi Hagiuda, de voorzitter van de Policy Research Council van de Japanse Liberaal-Democratische Partij, op Japan’s inzet om een strikt regulerend raamwerk op te stellen ter bescherming van investeerders, wat het fundament zal vormen voor het Web3-beleid.

Hagiuda onderstreepte verder de cruciale rol van initiatieven zoals “Start Next Innovator” voor de groei van Japanse Web3-bedrijven. Dit project, gelanceerd door het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie, beoogt 1.000 ondernemers en studenten naar Silicon Valley te sturen gedurende een vijfjarige campagne om de ontwikkeling van Web3-startups te stimuleren.

Binance in Japan

Binance bevestigde dat het vanaf augustus zijn diensten aan Japanse cryptocurrency-gebruikers zal gaan aanbieden. De onderneming verwierf in november 2022 het lokale platform Sakura Exchange Bitcoin (SEBC).

Zoals de beurs uiteenzette in de bekendmaking van de deal, heeft de overname van de in Japan geregistreerde crypto-dienstverlener de weg geëffend voor de terugkeer van Binance naar het land.

Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao was ook virtueel aanwezig bij WebX. Hij hield er een toespraak waarin hij Japan prees om haar innovatie-bevorderende aanpak binnen de sector en het land bestempelde als een voortrekker in de Web3-reguleringsomgeving.

De CEO van Binance refereerde aan zijn eerdere ervaringen in Japan tijdens de beginjaren van zijn carrière. Daarbij wees hij echter ook op de duidelijke beperkingen die het land heeft opgelegd aan de sector, welke al meer dan een half decennium van kracht zijn.

Japan heeft sinds 2017 duidelijke regelgeving opgesteld met betrekking tot cryptocurrencybeurzen. Eerder dit jaar heeft het land zijn crypto-frameworks bijgewerkt en nieuwe regelgeving voor stablecoins aangenomen.

– Changpeng Zhao

In juni 2023 waren er veel krantenkoppen over Japan en de Web3-sector. De nationale belastingdienst heeft de wetgeving herzien die de uitgevers van tokens in het land vrijstelt van het betalen van vennootschapsbelasting op niet-gerealiseerde crypto-winsten.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?