Ethereum stijgt
Ethereum

Jason Pizzino is bullish over de Ethereum koers

De populaire analist Jason Pizzino verwacht op basis van één indicator dat Ethereum op het punt staat om te stijgen. Hij baseert zich hierbij op de Average True Range (ATR), een indicator die de volatiliteit van een asset over een bepaalde periode meet. Die indicator komt volgens hem op een niveau dat normaal gesproken voorafgaat aan koersuitbraken.

Ethereum ziet er goed uit

“Ethereum ziet er goed uit en maakt op dit moment lower highs en higher lows. De ATR geeft op dit moment het signaal dat de markt zich opmaakt voor een nieuwe opwaartse koersbewegingen.

Om die reden kijken we naar de contractie van de kaarsen in de grafiek, die steeds verder krimpt”, aldus Pizzino. Zodra die compressie ten einde komt en zijn climax bereikt, zal de Ethereum koers exploderen volgens Pizzino.

Vandaag zien we dat nog niet helemaal terug aan de Ethereum koers. Die klokt namelik binnen op 3.375 dollar en laat juist wat neerwaartse volatiliteit zien op dit moment. Wat dat betreft zit de munt behoorlijk in de problemen en kan het zich nog zeker niet op een positieve manier onderscheiden.

Alle ogen op komende vrijdag

Voor nu lijkt de markt zich volledig te focussen op komende vrijdag. Dan is het namelijk weer tijd voor de PCE Price Index in de Verenigde Staten.

Dat is de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank. Als die, net als de CPI en de PPI, lager uitvalt dan verwacht, dan kan dat de kansen op snelle renteverlagingen van de Federal Reserve verhogen.

Ethereum en Bitcoin hebben op dit moment een zwakkere Amerikaanse economie nodig, zodat de Federal Reserve de ruimte krijgt om de rentes te verlagen.

Blijkt de inflatie straks toch nog te hoog? Dan kan dat problemen opleveren en de eerste renteverlaging doorschuiven naar het einde van 2024. Dat zou minder goed nieuws zijn voor de Ethereum koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen