Je kunt vanaf nu Privéjets kopen met Bitcoins

Je kunt vanaf nu je eigen vliegtuig kopen met Bitcoins. Het kost je ‘slechts’ 3.750 BTC.


Aviatrade vliegtuigen

Een particulier vliegtuigverkoopbedrijf is begonnen klanten toe te staan ​​hun privéjets, van meerdere miljoenen dollars, te kopen met Bitcoins.

Volgens een rapport op 13 september van nieuwscentrum Business Insider, verkoopt het in de VS gevestigde Aviatrade momenteel een geüpgradede Gulfstream G650ER uit 2014 voor $40 miljoen. Dat is ongeveer 3.750 Bitcoin (BTC) op het moment van schrijven. Miljardairs, waaronder Jeff Bezos van Amazon en Elon Musk, CEO van Tesla, bezitten naar verluidt hetzelfde model. Het vliegtuig is in staat om tot 7.500 zeemijlen af ​​te leggen, of ongeveer de afstand tussen Los Angeles en Sydney.

“We accepteren Bitcoin als betaling voor alle aankopen van bizjet [business jet]”, zegt de website van Aviatrade.


13 soorten te koop

Philip Rushton, de CEO van Aviatrade, zei dat het gebruik van fiatgeld om een ​​privévliegtuig te kopen in sommige landen aan grensoverschrijdende restricties onderworpen is. Het lijkt erop dat cryptocurrencies voorlopig minder aan regelgeving onderworpen zijn.

Het bedrijf noemt geen specifieke prijzen voor zijn vliegtuigen, maar cryptohandelaren hoeven geen genoegen te nemen met de Gulfstream. Aviatrade biedt momenteel 13 andere privé-zakenvliegtuigen te koop aan, waaronder twee Bombardier Global 7500’s. Vanaf juni 2019 werden deze geschat op $72,8 miljoen, of meer dan 6.800 BTC.


Kaizen aerospace

Het vliegtuigverkoopbedrijf is niet de eerste die crypto accepteert. In juni kondigde Kaizen Aerospace-voorzitter Fabrizio Poli in een interview met Bitcoin-opvoeder Andreas Antonopoulos aan dat Kaizen “betalingen in Bitcoin en andere cryptocurrencies zou accepteren” voor zijn charter- en vrachtdiensten of om een ​​privéjet te kopen.

Antonopoulos vergeleek de verkoop van vliegtuigen van meerdere miljoenen dollars met de tijd dat hij een Mini Cooper voor cryptovaluta verkocht:

“Ze hebben een korte testrit gemaakt”, zei de Bitcoin-opvoeder. “Tegen de tijd dat ze terugkwamen, tekende ik de titel en had ik de perfecte zekerheid dat het geld dat ik ontving echt en onvergeeflijk was, en dat het volledig van mij was en niet kon worden teruggenomen, dus het maakte dat soort transacties erg gemakkelijk. Ik zie dat zich gemakkelijk vertalen in de aan- of verkoop van een vliegtuig. “