Newsbit

BitGo Website Homepage

Jeff Horowitz vertrekt van Coinbase naar BitGo

BitGo Website Homepage

BitGo, een cryptocurrency bewaar- en beveiligingsbedrijf, heeft Jeff Horowitz van de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase, een nu voormalig compliance-manager, weten over te nemen.


Dezelfde functie bij ander bedrijf

Jeff Horowitz zal naar verluidt dezelfde functie op zich gaan nemen bij BitGo. Horowitz heeft deze functie bij Coinbase sinds juli 2018 al op zich genomen en heeft hiermee enige ervaring weten op te doen. Tevens zal hij het toezicht gaan houden op de nalevings- en antiwitwasprogramma’s van BitGo om zo ten alle tijden aan de wettelijke vereisten te voldoen.

Waar Coinbase zich oorspronkelijk richtte op de individuele beleggers, richt BitGo zich voornamelijk op institutionele klanten in de crypto-wereld. Dit is momenteel nog wel eens een hele klus, in een wereld waar het regelgevingslandschap continu aangepast wordt. Dit geeft momenteel niet veel duidelijkheid. BitGo verwacht echter wel dat op korte termijn veel duidelijkheid naar de buitenwereld gebracht zal worden vanuit wellicht verschillende overheden. Dit komt voornamelijk door het steeds volwassener worden van de crypto-industrie.

Het bedrijf zegt hier dan ook het volgende over: “Vanwege de steeds meer volwassen crypto-industrie zijn wij overtuigd dat op elk niveau meer duidelijkheid zal komen, inclusief een nationaal, federaal en internationaal beleid en inclusief een duidelijke regelgeving.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Jarenlang ervaring in compliance-wereld

Jeff Horowitz is zelf zeker geen nieuweling binnen de compliance-wereld. Voordat hij bij Coinbase ging werken, heeft hij ruim 12 jaar werkervaring opgedaan binnen de compliance-wereld, bij bedrijven als Citigroup, Goldman Sachs en de Salomon Brothers. Hij heeft hiermee al een grote naam binnen deze wereld voor zichzelf weten te maken.

Hierdoor wordt verwacht dat Horowitz zijn bijdrage aan BitGo groot zal zijn. Dit hoopt BitGo ook met de volgende opmerking: “Wij denken dat de ervaring van Horowitz een grote bijdrage zal gaan leveren om met BitGo meer grip te krijgen op nieuwe markten en om ons productaanbod verder uit te breiden.”

BitGo zelf heeft onlangs nog een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een aantal transacties die het bedrijf haar gebruikers in gebieden met sancties mogelijk heeft gemaakt. Deze gebruikers, mochten vanwege een aantal sancties eigenlijk geen gebruik maken van het platform, maar wisten dit toch eenvoudig te kunnen doen. Verwacht wordt dan ook dat Horowitz aangenomen is om dergelijke acties in de toekomst te laten voorkomen. BitGo bewaard momenteel naar verluidt ruim $16 miljard (ruim €13 miljard) voor haar klanten. Hiermee blijft het bedrijf nog als maar groeien, wat een positief teken voor het bedrijf is. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf zal gaan zijn

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top