Kraken exchange
Exchange

Jesse Powell: “FTX crisis is een cadeautje voor Bitcoin haters”

Als je al wat langer meeloopt in de industrie, dan ken je Jesse Powell ongetwijfeld als de oprichter en voormalig CEO van het beursplatform Kraken. In een berichtenreeks op Twitter maakt Powell duidelijk niet blij te zijn met de ellende bij FTX. “Dit is een enorme terugval voor de industrie. Ik probeer echt mijn woede onder controle te houden”, aldus Powell.

Een cadeautje voor Bitcoin haters

“De implosie van een beursplatform van deze omvang is een cadeautje voor Bitcoin haters over de hele wereld. Het is het excuus waar ze op gehoopt hebben om eindelijk een aanval te kunnen lanceren”, zo gaat Powell verder.

In de berichten noemt Powell zijn concullega’s bij FTX en Sam Bankman-Fried “clowns” en “beunhazen” en wijt hij de problemen bij het beursplatform aan “roekeloosheid, hebzucht, egoïsme, zelfoverschatting en het gedrag van sociopatten.”

Verder voorspelt hij dat de ellende zich door de industrie zal verspreiden, zoals dat bij Terra ook gebeurde. De implosie van Terra veroorzaakte uiteindelijk een domino-effect van faillissementen bij Three Arrows Capital, Celsius, Voyager Digital en verschillende anderen.

Ook durfkapitalisten onder vuur

In zijn emotionele betoog neemt Powell ook durfkapitalisten onder vuur. Deze tak van de markt is volgens Powell zonder nadenken in allerlei projecten gestapt. Door als grote naam in partijen als FTX te investeren, legitimeer je het platform voor de retail-belegger en dat is zeker iets voor durfkapitalisten om over na te denken. Wat het retail-publiek ervan leert is dat een hoge waardering niet per se betekent dat je te maken hebt met een goed bedrijf.

Als laatste gaat Powell nog in op enkele “red flags” die hij zag met betrekking tot FTX. “Doen alsof je alles weet, terwijl je 8 jaar te laat bent op komen dagen. Geld investeren in de politiek. Grote ego-aankopen, waaronder de deals met sportstadions. Jezelf maar al te graag profileren in de media en als laatste natuurlijk de FTT token”, zo somt Jesse Powell op waarom hij al weinig vertrouwen had in FTX.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?