Blockchain Nieuws

Jongeren kiezen massaal voor crypto: cijfers onthullen invloed op politieke keuzes

Een recent onderzoek geeft aan dat 46% van de millennials in dichtbevolkte landen, zoals de Verenigde Staten, China, Japan, Duitsland, Indonesië en Nigeria, in het bezit zijn van cryptocurrencies.

Het onderzoek, uitgevoerd tussen juli 2022 en januari 2023 en op 28 april gepubliceerd door crypto-beurs Bitget, omvatte ongeveer 255.000 volwassen deelnemers uit 26 landen, met zo’n 10.000 deelnemers per land. Uit de resultaten bleek dat 46% van de millennial-deelnemers cryptomunten bezat, in vergelijking met 25% van Generatie X, 21% van Generatie Z en 8% van de babyboomers. Het betrouwbaarheidsinterval voor de studie is 95%, met een foutmarge van ± 0,1%.

Eigendom crypto per leeftijdsgroep
Eigendom crypto per leeftijdsgroep in 26 onderzochte landen – Bron: Bitget

Crypto is nog altijd enorm populair onder jongeren

De deelnemers aan het onderzoek hechten zoveel belang aan crypto dat ze de regulering ervan meenemen in hun politieke beslissingen. Opmerkelijk is dat 4% van de babyboomers, 6% van Generatie X, 27% van de millennials en 36% van Generatie Z aangaven dat cryptoregulering een belangrijke factor was bij het kiezen van politieke kandidaten. Bitget-medewerkers schreven:

“Naarmate het volgende decennium nadert, kunnen demografische verschuivingen leiden tot een aanzienlijke verandering in de richting van een grotere acceptatie van cryptocurrencies. Dit komt doordat een groot deel van de jongere generaties een sterke interesse in crypto blijft tonen, ondanks de afnemende bevolkingsgroei.”

Andere onderzoeken wijzen eveneens op een hogere acceptatie van cryptocurrencies onder Gen Z en millennials dan onder andere leeftijdsgroepen. In oktober 2022 toonde een enquête van Charles Schwab aan dat bijna 50% van Gen Z en millennials crypto willen opnemen in hun pensioenfondsen. Uit het onderzoek bleek ook dat 43% van Gen Z en 47% van de millennials al beleggen in cryptocurrencies buiten hun pensioenregelingen.

Blockchain nieuws

Memecoins: Van Humor naar Hoge Risico’s en Fraude
Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche
Polygon mede-oprichter: Gaming is grote kans voor crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren