JPM ontwikkelt nieuwe privacytool voor betaalmechanismen

 
 

De grootste Amerikaanse bank, JPMorgan Chase (JPM) heeft laten weten dat het klaar is om een open-source extensie vrij te geven. Deze extensie zou naar verluidt de privacy van betaalmechanismen op Ethereum-gebaseerde blockchains verbeteren.


Zether-protocol

De nieuwe privacytool is ontworpen als uitbreiding op het huidige Zether-protocol. Dit is een protocol dat is gericht op het verbeteren van privacy en werkt samen met Ethereum en andere slimme contractplatformen.


Open-source

Naar verluidt is JPM van plan om de nieuwe tool als open-source vrij te geven. Ook zal de tool worden geïmplementeerd op Quorem, het privacy blockchainplatform van de bank dat tevens is gebouwd op het Ethereum-protocol.

Op dit moment is het namelijk zo dat het rekeningsaldi en de overdrachtsbedragen op het Zether-platform worden verborgen. Echter is de identiteit van de deelnemers niet noodzakelijk verborgen. Dit probleem is met de nieuwe extensie opgelost. De identiteit van deelnemers zullen hier standaard worden verborgen. Zowel de afzender als de ontvanger(s) van transacties in grotere groepen zullen automatisch worden verbogen om de privacy van de gebruikers te bevorderen.


Betrouwbare en anonieme betalingen

Volgens JPM is de nieuwe tool een efficiënt mechanisme voor betrouwbare en anonieme betalingen. De nieuwe tool zou volgens de bank gunstig (kunnen) zijn voor de bescherming van privacy binnen de zakelijke markt. Hiernaast zou de nieuwe tool JPM kunnen helpen om hun Quorum platform verder uit te breiden.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken