Bitcoin

JPMorgan-analisten: Bitcoin zal waarschijnlijk overleven

Volgens de analisten van één van de grootste investeringsbanken ter wereld, JPMorgan, bleek Bitcoin tijdens de wereldwijde financiële crisis van maart een veerkrachtige investering.


Veerkrachtig

In een briefje aan hun klanten, dat op 11 juni rondging, beschreven analisten van JPMorgan Chase & Co hoe Bitcoin is verschoven van een vrij ongecorreleerd activum naar één waarvan de prijs de traditionele aandelen volgt.

“Hoewel de correlaties de afgelopen paar jaar bescheiden waren zijn ze de afgelopen maanden in sommige gevallen (aandelen) en in andere (Amerikaanse dollar, goud) fors gestegen”, schreef het team van strategen onder leiding van Joshua Younger.

De analisten, die normaal gesproken naar obligaties kijken, merkten op dat Bitcoin in maart beter presteerde dan traditionele aandelen. In het rapport stond ook dat de liquiditeit op grote Bitcoin exchanges verrassend genoeg veerkrachtiger was dan bij traditionele activa zoals aandelen, goud, Amerikaanse staatsobligaties en deviezen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin als speculatiemiddel

De resultaten van hun analyse ‘suggereren dat Bitcoin één van de grootste liquiditeitsdalingen ooit zag rond de crisis in maart. De verstoring leek echter veel sneller werd genezen dan andere activaklassen’, schreven de onderzoekers. “Op dit moment ligt de diepte van de Bitcoin-markt boven het achterliggende gemiddelde van 1 jaar, terwijl de liquiditeit in meer traditionele activaklassen nog niet hersteld is.”

Stablecoins, waarvan de waarden over het algemeen zijn gekoppeld aan overheidsvaluta’s, kregen ook een korte vermelding en werden door de turbulentie van maart als relatief ‘ongedeerd’ beschreven.

Van 2 tot 23 maart kelderde de S&P 500 met 29%, omdat investeerders geld wilden opnemen vanwege toenemende zorgen over het coronavirus.

De analisten van JPMorgan waren van mening dat cryptocurrencies ondanks deze volatiele prijsactie in deze periode met succes hun eerste stresstest hebben doorstaan. Tijdens de paniek in maart weken de crypto-waarderingen niet zoveel af van hun intrinsieke waarden, en toonden ze weinig vlucht naar liquiditeit binnen de activaklasse.

Hoewel de marktstructuur voor crypto in deze periode veerkrachtiger was dan zijn traditionele tegenhangers, heeft Bitcoin volgens het rapport zijn reputatie als rots in de branding niet helemaal waargemaakt.

“Er is weinig bewijs dat bitcoin als veilige haven diende, maar de waarde ervan lijkt sterk gecorreleerd te zijn met risicovolle activa zoals aandelen,” concludeerde het rapport. “Dit wijst allemaal waarschijnlijk op het voortbestaan ​​van de activa klasse, maar waarschijnlijk nog meer als speculatiemiddel dan als ruilmiddel of waardeopslag.”

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen