Regulatie Nieuws

JPMorgan CEO waarschuwt voor economische problemen

JPMorgan CEO Jamie Dimon deelde tijdens de meest recente aandeelhoudersvergadering van zijn bank dat de crisis bij de regionale banken waarschijnlijk een domino-effect op de vastgoedsector heeft. De legendarische Dimon denk dat de problemen bij regionale banken weleens geïsoleerd kunnen optreden, waardoor deze niet bij iedere bank zullen opkomen.

“Je ziet ook al dat de kredietmarkt opdroogt, omdat het niet uitgeven van nieuwe leningen de makkelijkste manier is voor banken om kapitaal binnenboord te houden”, aldus Dimon.

Dimon over de rente

Verder heeft Dimon een mening over de Amerikaanse rente die tegenstrijdig is met die van de markt. Waar de markt verwacht dat we in september alweer de eerste renteverlagingen van de Federal Reserve krijgen, is Dimon minder optimistisch.

Hij verwacht zelfs dat de Federal Reserve de rente nog wel kan verhogen, zelfs als de banken hun kredietbeleid verder aanscherpen. “Ik denk dat iedereen zich moet voorbereiden op hogere rentes. Als de huidige 5 procent niet genoeg is, dan moet je klaar zijn voor 6 of 7 procent”, aldus Dimon.

Op het moment van schrijven is er volgens de markt een kans van 72,6 procent dat de Federal Reserve de rente niet ophoogt tijdens de volgende rentevergadering. Die staat voor 14 juni op de planning. Wat dat betreft heeft de centrale bank nog even om na te denken.

Geen plannen om te stoppen

Jamie Dimon, die met recht een legende op Wall Street genoemd mag worden, is eerder dit jaar in maart 67 geworden. Het woord pensioen komt echter niet in zijn woordenboek voor. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van de bank deelde Dimon dat hij nog geen plannen heeft om zijn carrière te beëindigen.

De succesvolle zakenbankier nam het roer in 2005 over bij JPMorgan. Als hij gelijk krijgt over de rentes in de Verenigde Staten, dan kan het nog weleens een pittig jaar worden voor Bitcoin.

Met rentes van 6 tot 7 procent is het immers heel aantrekkelijk om even voor Amerikaanse staatsobligaties te kiezen. Veel investeerders zullen daarnaar overstappen voor het meer zekere rendement dat die financiële instrumenten bieden.

Regulatie nieuws

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Kwon opnieuw op borgtocht vrij na afwijzen van beroep van de aanklager
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen