Amerika, Capitool
Bitcoin

JPMorgan Chase CEO voorspelt stagflatie voor Amerikaanse economie

JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon maakt zich gigantisch veel zorgen over het uitgavenpatroon van de Amerikaanse overheid. Hij gelooft dat de ongecontroleerde uitgaven van de Amerikaanse overheid uiteindelijk in stagflatie eindigt. Dat is de term voor een combinatie van hoge inflatie, hoge werkloosheid en lage groei.

Amerika op weg naar stagflatie

“Ik kijk naar de hoeveelheid fiscale en monetaire stimuleringen die over de afgelopen vijf jaar plaatsvonden. Dat is echt buiten alle perken. Hoe kan je mij vertellen wat we niet op stagflatie afkoersen?

Het kan ook niet gebeuren, maar ik ben daar wel op voorbereid”, aldus Dimon.

Een week geleden bij de Global Summit in Shanghai vertelde Jamie Dimon tegenover CNBC dat hij gelooft dat de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank) dit jaar nog de rentes kan verhogen.

“Ik denk dat de inflatie plakkeriger is dan vele mensen denken. Ik denk dat de kans groter is dan veel mensen denken dat de rente nog omhoog gaat, omdat de gigantische hoeveelheid aan monetaire stimuleringen nog in het systeem zit en veel van deze liquiditeit drijft.

Als ik kijk naar de reeks van mogelijke uitkomsten, dan zou de slechtste voor ons allemaal stagflatie, hogere rentes en een recessie zijn. Dat zou betekenen dat de bedrijfswinsten dalen en dat we door die reeks van ellende moeten”, aldus een bezorgde Jamie Dimon.

Uitspraken Dimon in lijn met die van Marko Kolanovic

De uitspraken van Jamie Dimon over de economische gezondheid van Amerika zijn in lijn met die van Marko Kolanovic, de hoofdstrateeg van JPMorgan.

“Wij geloven dat er een risico is dat het Goldilocks sentiment (heel positief) omdraait naar iets als de stagflatie uit de 70s, met grote implicaties voor de financiële markten.

Investeerders moeten zich ervan bewust zijn dat er een scenario bestaat waarin de rentes langer op dit verhoogde niveau moeten blijven en dat de Federal Reserve de monetaire duimschroeven opnieuw moet aandraaien”, aldus Kolanovic.

Dat zijn niet de berichten waar je op hoopt voor Bitcoin en de rest van de financiële markt vanuit de monden van dit soort grootheden uit de bankenwereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken