Bitcoin

JPMorgan vertelt investeerders dat Bitcoin het volgende grote ding is

Bitcoin begint steeds meer te concurreren met goud. Dit komt doordat millennials massaal in de munt investeren vertelde JPMorgan in een bericht.


JPMorgan dicht de Bitcoin een grote toekomst toe

De investeringsbank zei vrijdag dat het potentiële voordeel op lange termijn voor de Bitcoin aanzienlijk is. Dit aangezien millennials na verloop van tijd een belangrijker onderdeel van de beleggerswereld zullen worden.

De grootste bank van Amerika voegde eraan toe dat zelfs wanneer BTC slechts een deel van de waarde van goud afpakt het de prijs van de munt kan verdrievoudigen.

Daarbij vertelde JPMorgan dat, ondanks dat Bitcoin doorgaans wordt bestempeld als een waarde opslag, de munt kan worden gebruikt voor datgene waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was: dingen kopen.

“Cryptocurrencies krijgen niet alleen waarde omdat ze dienen als opslag voor rijkdom, maar ook vanwege hun nut als betaalmiddel”, zei de bank. “Hoe meer bedrijven cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel in de toekomst, hoe hoger hun nut en waarde.”


Gaat Bitcoin goud inhalen?

Bitcoin is nog steeds een vrij kleine activa klasse, vertelde de bank. Om goud in te halen, zou de waarde ervan moeten vertienvoudigen. De marktkapitalisatie van Bitcoin is $242 miljard, volgens CoinMarketCap. Aan de andere kant, de goudmarkt is enkele triljoenen dollars waard.

De positieve uitspraken van de bank zijn opvallend. Dit omdat JPMorgan voorheen anti-Bitcoin was. De CEO, Jamie Dimon, noemde de cryptocurrency in 2017 zelfs ‘fraude’. De bank is sindsdien crypto-vriendelijker geworden en spreekt lovend over Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen