Bitcoin

JPMorgan voorspelt dat Bitcoin de $150.000 kan bereiken

Bitcoin is de grootste crypto valuta op basis van marktkapitalisatie. Het zal volgens de Amerikaanse bankgigant JPMorgan de $150.000 bereiken op de lange termijn.


Bitcoin op weg naar de $150.000

Dit is een lichte stijging ten opzichte van de doelstelling van vorig jaar van $146.000.

Wil de Bitcoin het bovengenoemde doel bereiken, dan moet de Bitcoin de investeringen van de particuliere sector in goud moeten evenaren. Deze investeringen worden geschat op ongeveer $2,7 biljoen.

De marktkapitalisatie van Bitcoin piekte op 10 november en bereikte de $1,3 biljoen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bitcoin is momenteel overgewaardeerd

De bank concludeert dat de reële waarde van de Bitcoin momenteel rond de $38.000 ligt. Dit is ongeveer 13% lager dan waar het nu op grote exchanges wordt verhandeld.

JPMorgan haar beoordeling is gebaseerd op het feit dat de volatiliteit van Bitcoin vier keer hoger is dan die van goud. De crypto koning zou aanzienlijk minder volatiel moeten worden om waardevoller te worden.

Een nieuwe bearmarkt wordt door JPMorgan gezien als de grootste belemmering voor de acceptatie van Bitcoin. De grootste uitdaging voor Bitcoin in de toekomst is de volatiliteit en de zogenoemde ‘boom- en bust’ cycli die verdere institutionele acceptatie belemmeren.

Bitcoin bereikte een dieptepunt op 14 januari en had een waarde van $32.950 voordat hij een indrukwekkende comeback maakte. Op 8 februari piekte de Bitcoin tot een bedrag van $45.501. Echter stopte deze indrukwekkende rally kort daarna. Begin november bereikte BTC nog zijn huidige recordhoogte van circa $69.044, voordat het een flinke correctie zag die voornamelijk werd veroorzaakt door zorgen over de mogelijke renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve dit jaar.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’