Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

JPMorgan waarschuwt voor aanstaande bearmarkt voor Bitcoin

Bitcoin (BTC) Crash

Nu de BTC-spotprijs hoger is dan de futuresprijs, zegt JPMorgan dat dit reden voor bezorgdheid is. De bankgigant wijst ook op de crash in Bitcoin-dominantie in de totale markt.


Negatieve signalen

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen 24 uur een sterke terugval geregistreerd en eerder vandaag de $37.000 niveaus heeft overschreden. Toch zijn JPMorgan-analisten sceptisch over de toekomst. In een recent gepubliceerd rapport van Bloomberg staat dat de bankanalisten hebben gewaarschuwd voor ‘backwardation’ op de termijnmarkt. Het houdt in dat de spotprijs voor BTC hoger is dan de futuresprijs en dit is een reden tot bezorgdheid. In een recent bericht aan klanten schreven JPMorgan-strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou:

“Wij geloven dat de terugkeer naar backwardation in de afgelopen weken een negatief signaal is geweest dat wijst op een bearmarkt”.

In zijn analyse van 9 juni keek de bankgigant naar het voortschrijdend gemiddelde van 21 dagen van de tweede Bitcoin-futures verspreid over de spotprijzen. Onder verwijzing naar de CME Bitcoin-futures merkt de bank op dat de backwardation een “ongewone ontwikkeling is en een weerspiegeling is van hoe zwak de vraag naar Bitcoin op dit moment is van institutionele beleggers.”

Het grootste deel van 2018 bleef de Bitcoin-futurescurve in backwardation. De BTC-prijs corrigeerde in deze periode na de bull run van 2017 een enorme 74%. Een andere zorgwekkende trend volgens JPMorgan is de voortdurend afnemende Bitcoin-dominantie in de markt. Momenteel domineert Bitcoin (BTC) slechts 42% van de totale cryptomarkt. De BTC-dominantie aan het begin van 2021 was maar liefst 70%. De strategen van JPMorgan stellen dat het aandeel Bitcoin (BTC) boven de 50% moet blijven om een bearmarkt te voorkomen.


BTC-prijs naar $20.000 of $40.000?

Bitcoin is de afgelopen maand ernstig gecorrigeerd en vertoont de afgelopen twee weken volatiel gedrag in de prijsklasse tussen $30.000 en $40.000. Hoewel de BTC-prijs vrij dicht bij $40.000 handelt, zijn verschillende marktanalisten sceptisch dat het verder in de buurt van $20.000 kan dalen. Bloomberg’s senior commodity strategist Mike McGlone denkt dat de kans dat BTC naar $40.000 gaat, groter is dan de correctie.

Bovendien, terwijl Bitcoin de afgelopen maanden zijwaarts handelde, hebben whales de accumulatie tijdens elke fase van de correctie voortgezet. Ook is het publiekssentiment voor Bitcoin gestegen naar een nieuw hoogtepunt van 3 weken.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top