Nieuws, Trending

JPMorgan wil eigen cryptocurrency creërenGrote financiële instellingen beginnen langzaam maar zeker met het accepteren van cryptocurrency. Nu wil JPMorgan zijn eigen cryptocurrency gaan lanceren. Het doel? Transacties tussen klanten van zijn platform verzorgen.


JPM Coin

Naar alle verwachting gaat de cryptocurrency van JPMorgan de JPM Coin heten. Één JPM Coin staat gelijk aan 1 Amerikaanse Dollar. De coin gaat alleen op het platform van JPMorgan werken en zal hierdoor niet vrij handelbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Volgens JPMorgan helpt de nieuwe cryptocurrency om de kosten te drukken en om risico’s te verlagen. Dit doordat de geldtransfers middels deze cryptocurrency direct zijn.


Geen particulieren

In eerste instantie is de crypto-coin gemaakt om grote institutionele klanten te helpen. Particulieren krijgen hierdoor in de eerste fase geen toegang tot de crypto. Echter sluit JPMorgan particulieren niet uit: ze zijn momenteel aan het kijken hoe ze dit kunnen inrichten dat zowel institutionele klanten als particulieren gebruik kunnen maken van de crypto.Eerste in Amerika

Volgens JPMorgan zelf zijn zij de eerste Amerikaanse bank die die cryptocurrency coins maakt met een succesvolle test. Echter heeft de Signature Bank in New York ongeveer hetzelfde idee en begonnen zij op 1 januari 2019 met het afhandelen van transacties voor hun zakelijke klanten. Of deze uitspraak van JPMorgan op gebaseerd is, is niet zeker.