Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

JPMorgan: Instituties kopen Bitcoin in plaats van goud terwijl inflatie toeneemt

Volgens JPMorgan wordt de Bitcoin prijsstijging van deze week gedreven door institutionele beleggers. De beleggers kopen massaal Bitcoins om zich in te dekken tegen inflatie.


Institutionele beleggers bewegen steeds meer richting Bitcoin

De Bitcoin prijs is in in een week tijd met meer dan 24% gestegen. Dit zorgde ervoor dat het weerstandsniveau van $50.000 werd doorbroken en de BTC marktkapitalisatie weer boven de $1 biljoen ligt.

Volgens een notitie die JPMorgan donderdag met klanten heeft gedeeld, werd de recente Bitcoin prijsstijging voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers die op zoek waren naar een afdekking tegen inflatie.

“De hernieuwde opkomst van zorgen over inflatie bij beleggers heeft de belangstelling voor het gebruik van Bitcoin als middel tegen inflatie hernieuwd”, aldus de analisten. Ook is er een verschuiving gaande in de perceptie van beleggers wat een beter middel hiervoor is; Bitcoin of goud.

“Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere inflatiehedge dan goud”


Andere factoren achter de Bitcoin rally

Niet alleen institutionele instellingen kopen steeds meer Bitcoin. Ook steeds meer ultra rijke mensen zoals Kevin O’leary en family offices zoals die van Soros zijn begonnen met het kopen van crypto.

JPMorgan gaf naast de inflatie nog twee andere factoren aan die voor een BTC prijsstijging hebben gezorgd:

Factor 1: “De recente verzekeringen van Amerikaanse beleidsmakers dat het niet de bedoeling is om China’s hardhandige optreden te volgen om het gebruik van cryptocurrencies te verbieden”.

Factor 2: “De recente opkomst van het Lightning Network en betalingsoplossingen voor de layer two, geholpen door de acceptatie van Bitcoin in El Salvador.”

In tegenstelling tot andere analisten deze week, noemde JPMorgan de speculatie over een mogelijke goedkeuring voor een Bitcoin ETF niet als een belangrijke aanjager van de prijs.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten