Ethereum stijgt
Ethereum

Justin Bennet voorspelt gigantische koersexplosie voor Ethereum

Een bekende analist voorspelt een zogenaamde short squeeze voor Ethereum die de koers een gigantische boost kan geven. Het gaat om een nieuwe blogpost van Justin Bennet, die zegt dat de rally van de S&P 500 (SPX) van vrijdag kan betekenen dat de cryptomarkt op de kort termijn ook een flinke stijging tegemoet gaat. Vooralsnog blijft de stijging uit, want we zijn de nieuwe week met een daling begonnen.

Wat is een short squeeze?

Een short squeeze is een fenomeen dat zich voordoet op de financiële markten. Het kan zich voordan wanneer er veel beleggers zijn die speculeren op een daling van de koers van een bepaalde asset. Dit doen zij door bijvoorbeeld Ethereum te lenen en deze vervolgens te verkopen.

Vervolgens kan een short squeeze optreden als de koers van Ethereum begint te stijgen. Als dit gebeurt, dan kunnen de beleggers die short zijn op Ethereum in de problemen komen, omdat ze verplicht zijn om de Ethers die ze leenden en verkochten terug te kopen en leveren.

Als zij massaal Ethers moeten terugkopen op een moment dat de koers al stijgt, dan kan dat een extra boost aan de koers geven. Het kan zelfs leiden tot een kettingreactie waarbij steeds meer shortverkopers gedwongen worden om hun posities te sluiten, wat de Ethereum koers nog verder opdrijft.

Koers van 2.000 dollar

Rond de koers van 2.000 dollar zitten er volgens Bennet veel shortposities die op dat moment gedwongen moeten liquideren en dus Ethereum moeten kopen. Als de koers naar dat niveau stijgt, dan is het dus mogelijk dat er rond dat punt een nieuwe opwaartse explosie ontstaat vanwege de koopdruk van shortverkopers die gedwongen moeten inkopen.

Bron: Justin Bennet

Als de short squeeze er komt, dan moet dit volgens Bennet wel de komende dagen gebeuren. Anders kan het zomaar zijn dat we de rally die hij voorspelt helemaal niet zullen zien. “Als we de komende dagen geen liquidaties van shortverkopers zien, dan is de kans klein dat dit alsnog zal gebeuren”, aldus Bennet.

Op het moment van schrijven handelt de Ethereum koers op 1.813 dollar en is er weer een kleine stijging begonnen. Alleen de tijd kan ons leren of dat voldoende is om de koers van 2.000 dollar aan te tikken die nodig is om de shorts van Bennet de liquideren.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken