bitcoin crash
Bitcoin

Justin Bennet voorziet Bitcoin koers crash naar 10.000 dollar

Een Bitcoin koers van 10.000 dollar? Volgens de populaire analist Justin Bennett is het nog steeds mogelijk als de Bitcoin koers deze cyclus nog een gigantische crash ondergaat. Als er een zogenaamde “zwarte zwaan” opdoemt, dan kan dat volgens Bennett een koersdaling van 74 procent veroorzaken.

Herhaling van 2020 voor Bitcoin?

De crypto-strateeg ziet nog altijd een mogelijkheid voor een herhaling van 2020. Destijds viel de Bitcoin koers als een digitale baksteen naar beneden aan het begin van de COVID-19 pandemie.

“Een Bitcoin koers van 10.000 tot 15.000 dollar is nog steeds mogelijk naar mijn mening. Natuurlijk was COVID-19 een zwarte zwaan, maar het is niet zo dat we nu geen waslijst aan systeem-bedreigende problemen kennen. De grafiek spreekt voor zichzelf”, aldus Bennett.

Gezien deze maandgrafiek van Bennett lijkt het erop alsof de Bitcoin koers nog naar de diagonale steun kan vallen die het ook raakte tijdens de pandemie, nadat het weerstand kreeg bij het Fibonacci-niveau van 0,768.

Ook gelooft Bennett dat de prestaties van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar suggereren dat Bitcoin en de gehele cryptomarkt in een neerwaartse trend zitten.

Gevaren voor de cryptomarkt?

“De markt voor fiatgeld geeft opnieuw waarschuwingen over wat de volgende stap kan zijn voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt”, aldus Bennett.

Hij waarschuwt ook voor de halving, die ditmaal weleens hele andere resultaten kan veroorzaken dan in voorgaande cycli. Waarom? Omdat er sprake is van ongunstige macro-economische omstandigheden voor Bitcoin.

“Bitcoin is geprogrammeerd om meer waard te worden vanwege de halving, toch? Nee, dat is het niet. De halving is een cruciaal component van de tokenomics die Bitcoin op de lange termijn een fantastische investering maken.

Maar economische data is de baas in het bepalen van toppen en bodems voor een cyclus”, aldus Bennett. Zodoende moeten we dus blijkbaar de ontwikkelingen op macro-economisch niveau in de gaten houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dit is de laatste kans om Bitcoin en Ethereum te kopen, voordat de grote rally start
Bitcoin wankelt: Crypto analisten waarschuwen voor flinke correctie
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Google Bard en ChatGPT: Dit is wanneer de Cardano een koers van $30 kan bereiken