Huobi Logo Smartphone
Altcoin

Justin Sun stuurt 100 miljoen dollar om Huobi te redden

Justin Sun, de oprichter van Tron, is al een paar maanden bezig om de crypto exchange Huobi uit het slop te trekken. Daar leek hij even in te slagen, maar gisteren sloeg plotseling het noodlot toe en donderde de koers van de beurstoken hard omlaag. Om de boel nog enigszins in toom te houden stuurde Sun 100 miljoen dollar aan USDC richting het beursplatform.

100 miljoen dollar aan liquiditeit

Als we de woorden van Sun mogen geloven, dan was er sprake van een liquidatie met een hefboom op het platform van Huobi. Dit maakte dat de koers van de token extreem ver omlaag viel. Om de liquiditeit van de token te verbeteren is er nu een liquiditeitsfonds van 100 miljoen dollar opgezet.

Met dat bedrag hoopt Sun uiteraard dat de rust weer terugkeert in de markt en dat de token aan een voorzichtig herstel kan beginnen. “We blijven doorgaan met het verdiepen van de liquiditeit van de grootste cryptocurrency’s en de HT token”, aldus Sun.

Er zit voor Sun ook wat eigenbelang bij, want de ondernemer is naar eigen zeggen in het bezit van tientallen miljoenen HT tokens van Huobi. In januari moest het beursplatform al 1.600 mensen ontslaan en de problemen lijken nu een vervolg te krijgen voor het beursplatform.

De achtbaan van HT

De token van Huobi zat in een ware achtbaan de afgelopen uren. Op zijn hoogste punt in de afgelopen 24 uur stond de token op 4,81 dollar en op het laagste punt op 0,31 dollar. Inmiddels is de token weer ‘hersteld’ naar een koers van 3,80 dollar.

Waarschijnlijk is de token ook weer een beetje opgeleefd als gevolg van de steun en hulp van Justin Sun. Het is voor het beursplatform te hopen dat de ellende meevalt en dat ze snel weer gezond verder kunnen.

Voor nu zit er echter behoorlijk wat paniek in de markt, die op dit moment vrijwel overal te voelen is. Ook Bitcoin en Ethereum hebben het op dit moment zwaar met alle problemen die spelen binnen de crypto-wereld.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC