Bitcoin stijgt
Bitcoin

Kan Bitcoin 1 miljoen dollar waard worden? Deze crypto analist denkt van wel

De populaire crypto-analist Willy Woo heeft grote verwachtingen voor Bitcoin (BTC). Volgens Woo kan de koers van de grootste cryptocurrency binnen tien jaar de grens van een miljoen dollar overstijgen.

Hij verwacht dat de munt grootschalige adoptie zal ondervinden, niet alleen van het publiek maar ook van overheden. BTC kan een essentiële rol spelen als reservemunt voor overheden, wat de waarde van de munt explosief zou kunnen laten stijgen.

Om de prijs van $1.000.000 te bereiken, is een explosieve groei nodig van ongeveer 1.500%. Een dergelijke stijging zou de marktwaarde van BTC op bijna $20 biljoen brengen. Ter vergelijking: goud heeft momenteel een marktwaarde van ongeveer $15,8 biljoen.

Toekomstige adoptie van Bitcoin door overheden

Volgens Woo zal er in de komende tien jaar een verschuiving plaatsvinden in het Bitcoin-landschap. Overheden zullen de munt geleidelijk adopteren als reservemunt, vergelijkbaar met hoe goud vroeger werd gebruikt.

De analist wijt deze adoptie aan het feit dat oorlogen en wanbeheer door centrale banken landen zullen dwingen om meer valuta bij te drukken. Dit zal leiden tot verdere inflatie en prijsstijgingen van goederen, evenals van schaarse digitale valuta’s zoals Bitcoin.

Bitcoin koers is klaar voor een prijsstijging

De analist blijft ook optimistisch over de korte termijn prijsontwikkelingen van Bitcoin. Woo merkt op dat de Bitcoin Risk-metriek afneemt, wat een teken is van een bullish prijsactie op de korte termijn. Volgens de analist op social media is dit een aanwijzing dat de BTC-koers een basis kan vormen rond het $62.000 prijsniveau, om vervolgens een bull rally in gang te zetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten