Bitcoin crash
Bitcoin

Kan Bitcoin 40% dalen in aanloop naar de halving?

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital waarschuwt voor een daling van de Bitcoin koers van 40 procent in aanloop naar de halving. Daarmee zou Bitcoin een patroon herhalen dat we in 2016 ook zagen. Zou de analist gelijk krijgen? Op het moment van schrijven staat Bitcoin al met een stevige 3 procent in het rood.

Bitcoin in het rood

Die daling lijkt echter te maken te hebben met het vertrek van Changpeng “CZ” Zhao als CEO bij het grote Binance. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is Zhao schuldig aan het witwassen van een gigantisch kapitaal met Binance.

Om die reden krijgen de CEO en Binance een gigantische boete.

Changpeng Zhao vond het belangrijk om hierna meteen zijn conclusies te trekken en het schip van Binance te verlaten. “Ik heb fouten gemaakt en ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Dit is het beste voor onze gemeenschap, voor Binance en voor mijzelf”, aldus Zhao.

Verder is het goed om te weten dat de Amerikaanse autoriteiten Binance er niet van beschuldigen dat ze tegoeden van gebruikers vergokt hebben, zoals FTX dat deed. Ook zit marktmanipulatie niet bij de beschuldigingen.

Wat dat betreft lijken de fondsen van de gebruikers van Binance veilig. Ondanks die uitspraken van Changpeng Zhao staat Bitcoin vandaag in het rood, wat mogelijk door de angst omtrent Binance komt.

Komen er meer correcties aan voor Bitcoin?

Volgens Rekt Capital kan Bitcoin dus weleens een daling van 40 procent ondergaan voor de halving. Dat zou een Bitcoin koers van 22.500 dollar opleveren rond april 2024.

Dat lijkt momenteel misschien onrealistisch, maar Bitcoin heeft in het verleden gekkere dingen gedaan.

Je kunt in de wereld van Bitcoin vrijwel niets echt helemaal uitsluiten als het om de koers gaat. De ene dag kan alles fantastisch zijn en de volgende dag kan het weer compleet omdraaien.

Rekt Capital lijkt rond 15 april dus een daling naar de blauwe cirkel te verwachten. Dat zou een koers van tussen de 22.500 en 30.500 dollar opleveren voor de digitale munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cryptogebruiker wil Bitcoin-vlag op Mount Everest plaatsen
Handelslegende voorspelt Bitcoin koers van $400.000
Aandeel Bitcoin miner Marathon Digital steeg 376% in 1 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen