Ethereum logo, Ether
Ethereum

Kan de Ethereum koers op korte termijn naar 3.000 dollar stijgen?

De Ethereum koers is na Bitcoin ook langzaam op gang aan het komen in de tweede helft van 2023 en op basis van on-chain analyse zijn er analisten die geloven in een stijging naar 3.000 dollar. Daarvoor moet nog wel een belangrijke weerstand rond het niveau van 2.100 dollar gebroken worden door de bulls.

Waarom is die weerstand op dat niveau zo belangrijk?

Grote weerstand op 2.100 dollar

Uit de onderstaande on-chain data van IntoTheBlock blijkt dat er rond de koers van 2.165 dollar door 6,37 miljoen holders (!) een totaal van 38,3 miljoen Ethereum (!) is aangekocht. Normaal gesproken levert dat enorme weerstand op.

Hier zitten mensen bij die behoorlijk hebben ‘verloren’ tijdens de bearmarkt van 2022 en nu mogelijk langzaam hun kans willen pakken om zonder al teveel verlies of breakeven uit de markt te stappen.

Zo kan het zijn dat Ethereum rond deze koers nog wat moeilijkheden op zijn dak krijgt, voordat het kan doorstomen naar hogere koersen. Na deze gigantische koop-bubbel op de Ethereum koers van 2.165 dollar lijkt de weerstand richting de 3.000 tdollar relatief klein te zijn.

Waar mikken de beren op?

De Ethereum bears mikken op hun beurt weer op een heel ander scenario voor het grootste smart contract platform van de markt. Als de Ethereum koers namelijk onder de 1.700 dollar terechtkomt, dan zou een positieve trend zomaar weer helemaal kunnen omdraaien en terugvallen.

Het zal voor de bears echter lastig worden om de 4,99 miljoen holders die rond de koers van 1.800 dollar hebben ingekocht te overtuigen om hun 10,58 miljoen Ethereum in de verkoop te gooien.

Als de hoeveelheid Ethereum op de beurzen blijft zakken, dan is de kans aanwezig dat deze steunmuur voor de koers overeind blijft en we omhoog kunnen blijven kijken de komende periode.

Dat zou na het lastige jaar 2022 een hele welkome verandering zijn voor de markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%